Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Soufli Evros - vakantie, informatie en leuke tips


Soufli. De stad van de zijde, bekend tot buiten de grenzen van Griekenland om zijn handgemaakt zijden borduurwerk.Volgens historici zou de stad zijn gesticht in de 16de eeuw door vluchtelingen van het legendarische dorp Souli in Epirus die zich hevig tegen de Turkse heerschappij verzetten. Het stadje is een van de weinige centra in Griekenland waar zijde werd geproduceerd. Het is dan ook niet vreemd dat er veel moerbeibomen te vinden zijn in en rond Soufli. Met de takken van deze bomen werden de rupsen gevoed die zich vervolgens omtoverden in een cocon. Deze cocons van de vlinder "Bambix mori mori" werden vervolgens verder verwerkt. Er werd garen van gesponnen, de beroemde zijde, die later werd verwerkt tot zijde stoffen. Dit gebeurde in de zogenaamde "Koukoulospita", letterlijk vertaald "coconhuizen". Tegenwoordig wordt er bijna geen zijde meer geproduceerd, want het productieproces is te duur geworden en de inwoners kunnen niet meer concurreren met bijvoorbeeld producenten uit het Verre Oosten. Men kan wel nog terecht in het sublieme "zijdemuseum" waar men een goed zicht krijgt van het hele productieproces als ook de historische evolutie ervan in deze streek.

In het stadje vind je veel oude herenhuizen terug die getuigen van de economische welvaart die Soufli in 19de eeuw en tot in de helft van vorige eeuw kende. Sommige oude koukoulospita werden gerenoveerd en omgebouwd tot herbergen of culturele centra, terwijl er ook nieuwe pogingen het licht hebben zien om de zijde productie in de stad te doen herleven. Verdere bezienswaardigheden in de stad zijn de kerken van Agios Georgios, Agios Athanassios en de Profeet Elias (ilias) kerk. Ook het Volkskundig museum is een must. Het oude Gymnasium (Gymnasio) en de 1ste lagere school zijn architectonisch ook interessant en weerspiegelen de hoge maatschappelijke en economische ontwikkeling die Soufli kende.

Tegenwoordig is Soufli een rustig stadje met zo'n 5.000 inwoners op nog geen kilometer afstand van de Evros-rivier, die Griekenland van Turkije scheidt. Het is nog steeds de hoofdplaats van het gelijknamig arrondissement. De mensen leven er voornamelijk van de diensten en van de landbouw.

Foto's Evros - Evros in beeld
Griekse spullen bestellen

Evros: Waar ligt Soufli?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Soufli


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Soufli

C. Chalkidis
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Soufli:
Soufli is een leuke kleine dorp.. Maar jammergenoeg niets spectaculairs.. integendeel van Dadia wat Fred ook al zei. een mooi natuur gebied midden in de bergen met een vogelreservaat van gieren tot mussen. de gier heb ik gezien de mus niet :)


Fred
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 5 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Soufli:
Soufli op zich valt wat tegen. Er is een aardig zijdemuseum. In de omgeving zijn de Evros-delta (wetlands met vele watervogels) en het Didia-woud (schitterend groen natuurgebied met zijn vele roofvogels) een prachtige belevenis.


Ben je zelf ooit naar Soufli geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Soufli Evros

dinsdag
Weer en klimaat Soufli
36°C

woensdag
Weer en klimaat Soufli
36°C

donderdag
Weer en klimaat Soufli
36°C

vrijdag
Weer en klimaat Soufli
37°C

zaterdag
Weer en klimaat Soufli
36°C

zondag
Weer en klimaat Soufli
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024