Orestiada (Evros)

Orestiada. Orestiada of Orestias is een stad in het noordoostelijk deel van het departement Evros in Thracië. Orestiada ligt op 900 kilometer van Athene, 400 kilometer van Thessaloniki  en 325 kilometer van istanbul. Orestiada ligt 114 km vanaf de hoofdstad van het departement: Alexandroupolis. Het heeft ongeveer 20.000 inwoners en is de tweede grootste stad van het departement. De grootste stad, Alexandroupolis, telt ongeveer 60.000 inwoners.

Orestiada is een moderne, Griekse stad. Deze stad ligt in een belangrijk agrarisch gebied waar goede spoor- en wegverbindingen zijn. In Orestiada bevindt zich ook de universiteit van Thracië.

Orestiada, dat in het jaar 1923 is gesticht, is de nieuwste en meest noordelijke stad van Griekenland. In het jaar 1923 kwamen hier Griekse vluchtelingen uit de streek van Edirne (Andrianoupolis) wonen, deze kwamen voornamelijk uit de voorstad van Karagats. Karagats werd toen aan Turkije afgestaan door het Verdrag van Lausanne (23 juli 1923).

Foto's Evros - Evros in beeld

Kerk van Alxandroupolis in Evros (Thracie) - Foto van Rob Hakemulder Uitzicht over Didimoteicho. 2 - Foto van Anna Uitzicht over Didimoteicho. - Foto van Anna Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Zonsopkomst in de haven van Alexandroupoli. - Foto van Anna Kerk Feres in het departement Evros (Thracie) - Foto van Ina T. Vergezicht over het Dadiawoud. - Foto van Anna Opvliegende bergeenden in de Evrosdelta. - Foto van Anna Kerk in Feres, Evros - Foto van Ina T. Dadia Evros | Griekenland } Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Delta Evros | Griekenland | Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Een groep pelikanen in de Evrosdelta. - Foto van Anna


meer foto's Evros»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Evros

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Evros: Waar ligt Orestiada?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Orestiada


Evros vakanties

Grand Hotel Egnatia (incl. auto)

Bekijken

Grand Hotel Egnatia (incl. auto)
Evros
Alexandroupolis
Astir Alexandroupolis (incl. auto)

Bekijken

Astir Alexandroupolis (incl. auto)
Evros
Alexandroupolis
© De Griekse Gids 2000-2019