Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Didimoticho

Didimoticho Evros - vakantie, informatie en leuke tips

Didimoticho. Didimoticho is een Grieks stadje in Evros, helemaal in het noordoosten van Griekenland. Het ligt 94 kilometer ten noorden van Alexandroupolis,  twee kilometer van de Turkse grens en 40 kilometer van de Bulgaarse grens. Didimoticho (betekent 'tweelingmuur') ligt op de plek waar de rivier Evros en de Rode rivier bij elkaar samenvloeien. De Evros-rivier is de rivier die een natuurlijke grens vormt tussen Griekenland en Turkije.

In Didimoticho wonen ongeveer 10.000 mensen. Het stadje ligt naast een heuvel waar op de top het kasteel van Kaleportes zich bevindt. Op deze heuvel bevinden zich indrukwekkende grotten. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van de prinses, de kerk van Agia Ekaterini, het Pythion-kasteel,  de kerk van Panagia Eleftherotria,  het kerkelijk museum, het militaire museum,  het volkenkundig museum en de Gallery van Nalbantis.

Bekijk foto's Didimoticho


Didimoticho


Beoordeel Didimoticho (Evros) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Didimoticho? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Evros: Waar ligt Didimoticho?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Didimoticho


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Didimoticho geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021