Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Alonissos stad

Alonissos stad (Chora of Kastro) - informatie, tips en foto's


Alonissos stad. Alonissos stad of Chora is de oude hoofdstad van het eiland Alonissos. De lokale inwoners noemen het ook wel Liadromia.

"Chora of Alonissos stad is een klein traditioneel dorp."

Tot 1965 was het de hoofdstad van het eiland. In 1965 en na een zware aardbeving waarbij het stadje helemaal geruïneerd werd, vertrokken alle inwoners naar het dorp Patitiri, waar ze hun bestaan voortzetten. Op deze plaats bevond zich vroeger een middeleeuwse vesting en deze is nog goed bewaard. Het dorp kan je via twee ingangen betreden en is autovrij. De muren van het kasteel waren nodig om de inwoners van het dorp tegen de aanvallen van piraten te beschermen.

Alonissos stad Chora
Alonissos stad Chora

Alonissos stad ligt tweeënhalve kilometer van Patitiri, dat nu de nieuwe hoofdstad en tevens haven van het eiland is. Met de auto ben je er over de provinciale weg in tien minuten. Er is ook een wandelpad, deze wandeltocht duurt ongeveer een half uur.

Alonissos stad ligt op de top van een heuvel in het zuidwesten van het eiland. Wanneer je door het dorp wandelt, waan je jezelf in andere tijden. Het dorp is ondertussen helemaal gerenoveerd in de oude stijl, waardoor het nu over een enorme charme beschikt. Als je het dorp en de smalle steegjes in wandelt, zie je overal winkeltjes, cafeetjes, restaurants en boetiekjes. In de zomer is het in het dorp altijd druk. Het uitzicht vanaf het dorp is indrukwekkend. Je ziet vanaf hier de mooie Egeïsche zee en de eilanden Skopelos en Evia.

Alonissos stad Chora
Alonissos stad Chora

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt  via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Alonissos stadInformatie en tips

In het dorp zijn verschillende historische kerken en monumenten.

Erg interessant is “het traditionele huis”. Dat is een museum waar je kunt zien hoe de huizen op Alonissos er eeuwen geleden van binnen uitzagen en hoe er geleefd werd. Wanneer je het straatje dwars door het dorp uitloopt kom je bij het cafeetje Hayiati, neem dan plaats op de grote balkons en geniet van het uitzicht. Hier kun je heerlijk lokale deegspecialiteiten met kaas bestellen, maar ook veel zoetigheden. In de zomer wordt hier regelmatig rustige live muziek gespeeld en de sfeer is dan, in combinatie met het fantastische uitzicht, buitengewoon romantisch. In de zomer van 2012 huurden John Travolta en Robert de Niro de hele zaak af om samen met hun vrienden hier te genieten.

traditioneel huis en museum Alonissos
traditioneel huis en museum Alonissos


Griekse spullen bestellen

Alonissos: Waar ligt Alonissos stad?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Alonissos stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Alonissos stad

C Vermeeren
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Alonissos stad:
Mooi oud stadje. Lekker rondgelopen in de kleine straatjes. Paar winkeltjes en tavernas. Er gaat een bus vanuit Patitiri maar het wandelpad naar de oude hoofdstad is zeker de moeite waard. Ook starten er 3 andere wandelroutes die o.a. naar stille baaitjes leiden. Vanwege eilandhopprogramma zijn we uiteindelijk hier 2 volle dagen geweest. Vonden het tekort, er is nog zoveel te wandelen en te zien. De rust en de mooie natuur op het eiland sprak ons enorm aan.


Ben je zelf ooit naar Alonissos stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Patitiri vakantie
Patitiri vakantie
Nationaal Park vakantie
Nationaal Park vakantie
Votsi vakantie
Votsi vakantie
Steni Vala vakantie
Steni Vala vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

© De Griekse Gids 2000-2024