Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Steni Vala

Steni Vala Alonissos - vakantie, informatie en leuke tips


Steni Vala. Steni Vala is een pittoresk vissersdorpje op Alonissos dat de laatste jaren toeristisch erg in trek is. Het ligt in een beschutte baai, die een beetje op een fjord lijkt, ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Patitiri. Deze baai was vroeger een plek waar piraten zich met hun schepen verscholen. Tegenwoordig bevinden zich hier een aantal erg leuke restaurants en cafeetjes met terrasjes. Ook zijn er kamers te huur en is er mogelijkheid voor scuba diving.

"De baai van Steni Vala is omgeven door heuvels en dennenbomen."

Steni Vala is erg geliefd bij zeilfanaten, want de baai is heel veilig en de natuur en het dorpje zijn erg mooi. Tegenover Steni Vala ligt het langwerpige eilandje Peristera. Als je vanaf de kust naar Peristera kijkt dan lijkt de zee eerder op een meer dan op een zee. De baai van Steni Vala is omgeven door lage heuvels met veel dennenbomen en olijfbomen.

Steni Vala Alonissos
Steni Vala Alonissos

Strand

Steni Vala heeft een klein, smal strand waar je kunt zwemmen. Aan dit strand bevindt zich het verzorgingshuisje voor de Monachus-Monachus zeehond. Zo kan het gebeuren dat tijdens een bezoek een drie weken oud baby zeehondje, die zijn moeder kwijt is, gevoed wordt door verzorgers van de MOM organisatie. De MOM organisatie doet haar best om de Middellandse Zee zeehond die dreigt uit te sterven, te redden.

Op loopafstand, een baai verder, is het kerkje en het strand van Agios Petros. Ook deze, weliswaar kleine baai, is erg mooi, de turquoise kleuren van de zee, de groene bomen en de witte rotsen zijn een schitterende kleurencombinatie. Het strand van Agios Petros is een zand-kiezelstrand en de bomen buigen als het ware over het zeewater.

Strand Steni Vala Alonissos
Strand bij Steni Vala

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Steni ValaOpvallend in Steni Vala is de supermarkt "Ikion" die tevens een cafetaria is en die meer op een museum lijkt dan op een winkel. Deze opvallende supermarkt is wel een bezoekje waard.

Steni Vala Alonossos
Stenai Vala Supermarkt


Griekse spullen bestellen

Alonissos: Waar ligt Steni Vala?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Steni Vala


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Steni Vala

Stijn
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 6 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Steni Vala:
Dit toeristisch dorp ligt aan een idyllische omgeving bij een gesloten baai. Er zijn enkele goede restaurants en cafetaria's. Hier aan de kade komen dagelijksbootjes aanmeren. Het is hier rustig, mooi en gezellig. Een absolute aanrader. De omgeving is prachtig!


boris hallie
Alg. indruk: 1 - Uit eten: 1 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 1 - Cultuur: 1 - Stranden: 1 - Omgeving: 1

Toelichting Steni Vala:
t is een grote bouwplaats en t eeten is bar en boos is echt heel erg slecht zo ie zo is t overal n beetje t zelfde wat ze voorschotelen.wat nog t alerergste is is dat ze t eiland totaal vol bouwen met huisen die voor toeristen verhuur zijn gebouwt.in mourtero is t zelfs zo erg dat ze zonder verguningen t heeledorpje volbouwen voor die reden t is echt vreselijk.ik kom er al 7 jaar en t word ieder jaar ereger.raad t iedereen af om er heen te gaan dan is skopelos veel mooier .


Ben je zelf ooit naar Steni Vala geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Patitiri vakantie
Patitiri vakantie
Nationaal Park vakantie
Nationaal Park vakantie
Votsi vakantie
Votsi vakantie
Alonissos stad vakantie
Alonissos stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

© De Griekse Gids 2000-2024