Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Patitiri

Patitiri Alonissos | Informatie, tips en vakanties

Patitiri.Patitiri is sinds 1978 de hoofdstad van eiland Alonissos en is tevens het havenstadje waar je met de ferry arriveert. Het plaatsje ligt in het zuidoosten van het eiland en telt ongeveer tweeduizend vaste inwoners. Aan de haven zijn veel restaurants, ouzeri’s, vistavernes, terrasjes en cafeetjes. In de zomer is het hier gezellig druk. Patitiri ligt in een mooie kleurrijke baai en is gebouwd tegen de hellingen van lage heuvels. Jammer genoeg hebben de inwoners hun huizen klakkeloos gebouwd, zonder rekening te houden met charme en esthetiek. Dat is wat je dan ook een beetje mist, wanneer je in Patitiri wandelt. Het lijkt eerder op een stad dan op een dorp van een rustig eiland. Patiri betekent eigenlijk druivenpers, en heeft de naam gekregen vanwege het feit dat er vroeger vele wijngaarden op het eiland waren. Alonissos was vroeger befaamd om de productie van wijn. Een plantenziekte maakte echter abrupt een einde aan dit ambacht.

In Patitiri bevinden zich de meeste hotels en appartementen. Er zijn ook kamers te huur. Aan de haven, links boven op de helling, is een erg interessant volkenkundig museum dat eigendom is van Kostas en Angela Mavriki. Beheerders van het museum zijn echter Nederlanders, die sinds een paar jaar op Alonissos wonen. In het museum, dat uit vier etages bestaat, worden diverse waardevolle voorwerpen tentoongesteld uit de lokale en Griekse geschiedenis. Het museum is een echte aanrader. In Patitiri bevindt zich ook het kantoor van de organisatie MOM, deze organisatie beschermt de zeehonden Monachus-Monachus die in de Middellandse Zee leven en met uitsterven bedreigd worden. Veel van deze zeehonden leven vooral in zeegrotten ten noorden van Alonissos maar ook overal in de Egeïsche en Middellandse zee. In dit kantoor worden filmpjes getoond op grote schermen en wordt allerlei informatie aan de bezoekers verstrekt.
 

Bekijk foto's Patitiri
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Alonissos: Waar ligt Patitiri?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Patitiri© De Griekse Gids 2000-2020