Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Patitiri

Patitiri Alonissos - vakantie, informatie en leuke tips


Patitiri. Patitiri is sinds 1978 de hoofdstad van het eiland Alonissos en is tevens het havenstadje waar je met de ferry arriveert. Het plaatsje ligt in het zuidoosten van het eiland en telt ongeveer tweeduizend vaste inwoners. Aan de haven zijn veel restaurants, ouzeri’s, vistavernes, terrasjes en cafeetjes.

"Patitiri ligt in een mooie kleurrijke baai tegen de hellingen van heuvels."

In de zomer is het in Patitiri gezellig druk. Wanneer je door Patitiri wandelt, merk je dat het door de manier van huizenbouw eerder op een stad lijkt dan op een dorp van een rustig eiland.

Alonissos Patitiri
Patitiri Alonissos

Patiri betekent eigenlijk druivenpers, en heeft de naam gekregen vanwege het feit dat er vroeger vele wijngaarden op het eiland waren. Alonissos was vroeger befaamd om de productie van wijn. Een plantenziekte maakte echter abrupt een einde aan dit ambacht.

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's PatitiriInformatie en tips

In Patitiri bevinden zich de meeste hotels en appartementen. Er zijn ook kamers te huur.

Aan de haven, links boven op de helling, is een erg interessant Volkenkundig Museum dat eigendom is van Kostas en Angela Mavriki. Beheerders van het museum zijn echter Nederlanders, die sinds een paar jaar op Alonissos wonen. In het museum, dat uit vier etages bestaat, worden diverse waardevolle voorwerpen tentoongesteld uit de lokale en Griekse geschiedenis. Het museum is een echte aanrader.

Patitiri museum Alonissos
Patitiri volkenkundig museum Alonissos

In Patitiri bevindt zich ook het kantoor van de organisatie MOM, deze organisatie beschermt de zeehonden Monachus-Monachus die in de Middellandse Zee leven en met uitsterven bedreigd worden. Veel van deze zeehonden leven vooral in zeegrotten ten noorden van Alonissos maar ook overal in de Egeïsche en Middellandse Zee. In dit kantoor worden filmpjes getoond op grote schermen en wordt allerlei informatie aan de bezoekers verstrekt.


Griekse spullen bestellen

Alonissos: Waar ligt Patitiri?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Patitiri


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Patitiri

peter de zwart
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Patitiri:
Aan zee en strand aan het eind van de mooie langgerekte strandboulevard het Restaurant Akrogiali het eerste visrestaurant van Stoupa waar volgens aloude recepten de maaltijden worden bereid in een sfeervolle kwaliteit keuken. Over dit alles zwaaien Takis en Christina en personeel de scepter.


Bennie
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 6 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Patitiri:
Alonissos is een klein Grieks eiland wat nog niet overspoeld is door het massatourisme. Het is nog redelijk authentiek wat ook zo zijn nadelen heeft: veel Engels praten ze er niet en de Grieken zijn niet altijd even vriendelijk voor buitenlanders.


Ben je zelf ooit naar Patitiri geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Steni Vala vakantie
Steni Vala vakantie
Votsi vakantie
Votsi vakantie
Nationaal Park vakantie
Nationaal Park vakantie
Alonissos stad vakantie
Alonissos stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

© De Griekse Gids 2000-2024