Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Votsi

Votsi Alonissos - vakantie, informatie en leuke tips


Votsi. Votsi is een toeristische kustplaats op het eiland Alonissos, anderhalve kilometer ten noordoosten van Patitiri. Het is een fraai, met bomen begroeid gehucht, waar veel hotels en appartementen zijn. Daar het op de hellingen van lage witte rotsen ligt, is het uitzicht over de gesloten baai erg mooi.

In de baai bevindt zich een haven waar veel zeilboten en vissersboten aanmeren. Het zeewater is hier turquoise en de vele dennenbomen rondom de baai zijn schitterend om te zien. Een wandeling rondom de baai is zeker aan te raden, want de natuur is indrukwekkend mooi.

Votsi Alonissos
Votsi Alonissos

Aan de haven is een klein smal kiezelstrand waar men kan zwemmen, de mooiere stranden liggen echter iets verder, dat zijn vooral Chrissi Milia en Milia maar ook Rousoum Gialos. Aan de haven zijn enkele taverna’s en cafeetjes met terrasjes. In Votsi wonen ongeveer vijfhonderd mensen, velen van hen zijn visser. Votsi heeft de naam gekregen van een Griekse admiraal, Nikolaos Votsis, die in 1913, tijdens de eerste Balkanoorlog, een Turks vlaggenschip in de haven van Thessaloniki torpedeerde.

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Votsi
Griekse spullen bestellen

Alonissos: Waar ligt Votsi?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Votsi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Votsi

C Vermeeren
Alg. indruk: 6 - Uit eten: 7 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: 10 - Omgeving: 9

Toelichting Votsi:
Eind september zijn we te voet vanaf Patitiri naar Votsi gelopen. Het is vooral het kiezelstrandje wat zo knus is. Helder water, visjes zie je rondom zwemmen. Je kunt er ook bootjes huren. Nu was het rustig en hadden we het strandje, met mooie witte rotsen voor ons zelf. En nog geluk dat er 1 taverna open was.


Ben je zelf ooit naar Votsi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Steni Vala vakantie
Steni Vala vakantie
Patitiri vakantie
Patitiri vakantie
Alonissos stad vakantie
Alonissos stad vakantie
Nationaal Park vakantie
Nationaal Park vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

© De Griekse Gids 2000-2024