Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Kioni


Kioni - Ithaki (Griekenland)

Kioni. Het authentieke vissersdorp Kioni op eiland Ithaka (Ithaki) ligt aan de noordoostkust, ongeveer 5 kilometer onder Frikes. De route vanaf Frikes is prachtig, en schotelt je geweldige uitzichten voor. Vanaf de hoofdstad Vathy is de afstand ongeveer 21 kilometer, want je rijdt via Frikes. (Hemelsbreed ligt het dichterbij Vathi dan Frikes.)

In het haventje van Kioni liggen vissersbootjes. De mooi verzorgde huizen met keramieken dakpannen geven dit dorp een prachtige uitstraling. Aan de kade zijn enkel tavernes, met terrasjes vlak aan het water. Ook is er een leuk kafeneion. Overal in het dorp staan potten met bloemen. Het dorp heeft een vriendelijke uitstraling en vriendelijke bewoners. De omgeving van het dorp is prachtig groen, de heuvels achter en rondom het dorp staan vol met bomen.

De bewoners van het nabije dorp Anogi kozen in het verleden voor een plaats dichter bij de zee, om van de visvangst te kunnen leven en zo is Kioni ontstaan. Kioni biedt een ideale omgeving voor wandelaars en mensen die van rust houden.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kioni - Kioni in beeld

Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 060 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 071 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 061 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 064 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kioni»

Video Kioni - Ithaki

©De Grieke Gids  - Kioni

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kioni
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Ithaki: Waar ligt Kioni?

Uitstapjes / Trips vanaf Kioni
De kaart / landkaart van Ithaki (©De Griekse Gids)