Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Vathy


Vathy - Ithaki (Griekenland)

Vathy. Vathy is de hoofdstad van het Griekse eiland Ithaki. Het is een pittoresk stadje dat in de diepe baai ligt. De huizen liggen rondom de haven en tegen de groene hellingen van de heuvels. In Vathy zijn er allerlei traditionele restaurants, vistavernes, cafés, terrasjes, bakkers, winkels, souvenirwinkels en andere bedrijfjes. De huizen hebben een of twee verdiepingen en keramische dakpannen.

In de baai van Vathy ligt het eilandje Lazaretto waarop het kapelletje van 'Sotiros' zich bevindt dat in 1668 is gebouwd. Op dit eilandje werden zieken in de middeleeuwen in quarantaine geplaatst, later werd het ook als gevangenis gebruikt. In Vathy bevinden zich ook een aantal mooie kerken, zoals o.a. de Kathedrale Maria Kerk die een mooie houten iconostase heeft. Verder zijn er heel wat mooie herenhuizen en een aantal musea zoals het archeologisch museum en het maritiem museum. Heel opvallend is ook het gemeentehuis met zijn mooie klok.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Vathy - Vathy in beeld

Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 027 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vathy, de hoofdstad van Ithaki - Ithaca - Foto 096 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 031 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Aankomst in Vathy - Ithaki - Ithaca - Foto 012 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 030 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Vathy, de hoofdstad van Ithaca - Foto 017 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vathy»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Vathy
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Ithaki: Waar ligt Vathy?

Uitstapjes / Trips vanaf Vathy
De kaart / landkaart van Ithaki (©De Griekse Gids)