Vathy (Ithaki)

Vathy. Vathy is de hoofdstad van het Griekse eiland Ithaki. Het is een pittoresk stadje dat in de diepe baai ligt. De huizen liggen rondom de haven en tegen de groene hellingen van de heuvels. In Vathy zijn er allerlei traditionele restaurants, vistavernes, cafés, terrasjes, bakkers, winkels, souvenirwinkels en andere bedrijfjes. De huizen hebben een of twee verdiepingen en keramische dakpannen.

In de baai van Vathy ligt het eilandje Lazaretto waarop het kapelletje van 'Sotiros' zich bevindt dat in 1668 is gebouwd. Op dit eilandje werden zieken in de middeleeuwen in quarantaine geplaatst, later werd het ook als gevangenis gebruikt. In Vathy bevinden zich ook een aantal mooie kerken, zoals o.a. de Kathedrale Maria Kerk die een mooie houten iconostase heeft. Verder zijn er heel wat mooie herenhuizen en een aantal musea zoals het archeologisch museum en het maritiem museum. Heel opvallend is ook het gemeentehuis met zijn mooie klok.

Foto's Vathy - Vathy in beeld

Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 036 - Foto van De Griekse Gids Vathy, de hoofdstad van Ithaca - Foto 019 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Vathy, de hoofdstad van Ithaca - Foto 014 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 032 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 026 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 023 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 042 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 028 - Foto van De Griekse Gids Vathy Ithaki - Ithaca - Foto 015 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vathy»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ithaki

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Ithaki: Waar ligt Vathy?

Waar ligt Ithaki
De kaart / landkaart van Vathy


Ithaki vakanties

Mazourka

Bekijken

Mazourka
Ithaki
Stavros
Huize Lykithes

Bekijken

Huize Lykithes
Ithaki
Vathi
Huize Odyssey

Bekijken

Huize Odyssey
Ithaki
Vathi
Huize Lykithes

Bekijken

Huize Lykithes
Ithaki
Vathi
© De Griekse Gids 2000-2019