Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Stavros


Stavros - Ithaki (Griekenland)

Stavros. Stavros ligt op het Griekse eiland Ithaki, ongeveer 17 kilometer ten noorden van de hoofdstad, Vathy. Vanaf het haventje Pisaetos, waar de veerboot aankomt, is het ongeveer 13 kilometer.

Op het plein van het dorp bevindt zich het borstbeeld van Odysseus. Hier bevindt zich ook de kerk van “Sotiras” (Jezus, de redder). In deze kerk zijn mooie muurschilderingen te bezichtigen. Op dit plein, dat omringd wordt door wit geverfde grote bomen, zijn enkele gezellige taverna’s en restaurants. Er is vanaf het terras van een van deze restaurants een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee. Ook is er een speeltuintje voor kinderen.

Vlakbij Stavros, beneden aan de baai van Polis, zou zich in de oudheid het paleis van Odysseus zich hebben bevonden, volgens archeologische vondsten die er gedaan zijn. Tegenwoordig kun je zwemmen en snorkelen. Ook zijn er waterfietsen en kano’s te huren. In deze baai is de grot van Loizos. Hier zijn resten van een heiligdom (van de god Apollo) uit de negende eeuw voor Christus gevonden. De grot is niet meer toegankelijk voor publiek, sinds een aardbeving in het verleden. In Stavros kun je archeologische voorwerpen bekijken die in de Loizos grot zijn gevonden. In het dichtbij zijnde plaatsje Pilikata zijn opgravingen gedaan uit het jaar 3000 voor Christus.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Stavros - Stavros in beeld

Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 049 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 043 - Foto van De Griekse Gids Het beeld van Odysseus - Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 044 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 051 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Stavros»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Stavros
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Ithaki: Waar ligt Stavros?

Uitstapjes / Trips vanaf Stavros
De kaart / landkaart van Ithaki (©De Griekse Gids)