Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Drama-stad - vakantie, informatie en tips


Drama-stad. De stad Drama is een rustige stad met meerdere musea, moderne pleinen, hotels, restaurants, cafés en clubs. De stad is niet alleen een economisch en commercieel centrum, het is ook een stad die bekend staat om de vele culturele en sportieve activiteiten. Elk jaar worden hier literaire en artistieke evenementen gehouden met veel tentoonstellingen met kunstenaars uit andere Balkanlanden. Eind juni nemen bewoners en gastkunstenaars deel aan de stadsfeesten die bekend staan ​​als de Eleftheria, met als meest karakteristieke evenement de gevestigde koorbijeenkomst.

In september organiseert de gemeente Drama elk jaar weer een succesvolle Kortfilmfestival, dat de afgelopen jaren is verrijkt met een internationale afdeling en met vele hommages.

Geschiedenis Drama-stad

De oudste menselijke nederzetting in de huidige stad Drama werd ontdekt na systematische opgravingen in de prehistorische nederzetting Arkadikos. Vanaf het midden van de 6e eeuw voor Christus vormde deze neolithische nederzetting de eerste woonkern van de huidige stad. Tijdens de vroegchristelijke periode (4e - 7e eeuw n.Chr.) was Drama een kleine versterkte stad die ongeveer hetzelfde gebied besloeg als de nederzetting uit de klassieke periode. Omdat het de belangrijkste nederzetting in de vruchtbare vallei van Philippi was, maakte het administratief gezien deel uit van het territorium van de Romeinse kolonie Philippi, de zogenaamde Augustus Julius Phillipi.

In het midden van de Byzantijnse periode (9e - 13e eeuw n.Chr.) ontwikkelde Drama zich tot een belangrijke garnizoensstad. Uit oude geschreven bronnen die bewaard zijn gebleven, waren de namen van het kasteel vroeger "Darma" (1172) en "Dramme" (1206). In 1204 viel Drama in handen van de kruisvaarders en in 1223-1224 veroverde Theodoros I Komnenos Doukas, keizer van Thessaloniki, vervolgens de stad. In 1230 werd de stad veroverd door een Bulgaarse tsaar, terwijl  de stad in de jaren 1242-1243 en 1246 in Byzantijnse handen terugkeerde toen loannis Vatatzis Oost-Macedonië heroverde.

Foto's Drama - Drama in beeld
Griekse spullen bestellen

Drama: Waar ligt Drama-stad?

Waar ligt Drama
De kaart / landkaart van Drama-stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Drama-stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Drama-stad Drama

zondag
Weer en klimaat Drama-stad
31°C

maandag
Weer en klimaat Drama-stad
32°C

dinsdag
Weer en klimaat Drama-stad
34°C

woensdag
Weer en klimaat Drama-stad
34°C

donderdag
Weer en klimaat Drama-stad
35°C

vrijdag
Weer en klimaat Drama-stad
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024