Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Drama-stad - vakantie, informatie en tips

Drama-stad. De stad Drama is een rustige stad met meerdere musea, moderne pleinen, hotels, restaurants, cafés en clubs. De stad is niet alleen een economisch en commercieel centrum omdat hier belangrijke jaarlijkse commerciële tentoonstelling plaats vinden, het is ook een stad dat bekend staat om de vele culturele en sportieve activiteit. Elk jaar worden hier literaire en artistieke evenementen gehouden met veel tentoonstellingen met kunstenaars uit andere Balkanlanden. Eind juni nemen bewoners en gastkunstenaars deel aan de stadsfeesten die bekend staan ​​als de Eleftheria, met als meest karakteristieke evenement de gevestigde koorbijeenkomst.

In september organiseert de gemeente Drama elk jaar wat een succesvolle Kortfilmfestival, dat de afgelopen jaren is verrijkt met een internationale afdeling en met vele hommages.

Geschiedenis Drama-stad

De oudste menselijke nederzetting in de huidige stad Drama werd ontdekt na systematische opgravingen in de prehistorische nederzetting Arkadikos. Vanaf het midden van de 6e eeuw voor Christus vormde deze neolithische nederzetting de eerste woonkern van de huidige stad. Tijdens de vroegchristelijke periode (4e - 7e eeuw n.Chr.) was Drama een kleine versterkte stad die ongeveer hetzelfde gebied besloeg als de nederzetting uit de klassieke periode. Omdat het de belangrijkste nederzetting in de vruchtbare vallei van Philippi was, maakte het administratief gezien deel uit van het territorium van de Romeinse kolonie Philippi, de zogenaamde Augustus Julius Phillipi.

In het midden van de Byzantijnse periode (9e - 13e eeuw n.Chr.) ontwikkelde Drama zich tot een belangrijke garnizoensstad. Uit oude geschreven bronnen die bewaard zijn gebleven, waren de namen van het kasteel vroeger "Darma" (1172) en "Dramme" (1206).  In 1204 viel Drama in handen van de kruisvaarders en in 1223-1224 veroverde Theodoros I Komnenos Doukas, keizer van Thessaloniki, vervolgens de stad. In 1230 werd de stad veroverd door een Bulgaarse tsaar, terwijl hij in de jaren 1242-1243 en 1246 terugkeerde in Byzantijnse handen wanneer loannis Vatatzis Oost-Macedonië heroverde.

Foto's Drama - Drama in beeld


Drama-stad


Beoordeel Drama-stad (Drama) - Plaats een eigen review

Ken jij Drama-stad? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Drama: Waar ligt Drama-stad?

Waar ligt Drama
De kaart / landkaart van Drama-stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Drama-stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Drama-stad Drama

zaterdag
Weer en klimaat Drama-stad
22°C

zondag
Weer en klimaat Drama-stad
16°C

maandag
Weer en klimaat Drama-stad
16°C

dinsdag
Weer en klimaat Drama-stad
16°C

woensdag
Weer en klimaat Drama-stad
16°C

donderdag
Weer en klimaat Drama-stad
18°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021