Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kavala stad

Kavala stad - vakantie, informatie en leuke tips


Met dank aan Dimofelia en de gemeente Kavala

Kavala stad. Kavala is de meest ontwikkelde stad van Oost-Macedonië en Thracië, een prachtige toeristische bestemming.  Kavala is de hoofdstad van het gelijknamige departement Kavala. Het is een stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Kavala stad ligt op de hellingen van heuvels, gebouwd aan de voet van de berg Simvolo. Er is grote haven en een even grote jachthaven. Het is een van de belangrijkste viscentra van Griekenland. Een van de grootste vismarkten van de Middellandse Zee bevindt zich hier. Vanaf hier worden goederen naar vele binnenlandse en internationale markten verscheept. 

Het historische centrum, de oude stad, wordt ook de Panagia buurt genoemd. Hier bij het fort zijn mooie geplaveide straten en prachtige neoklassieke gebouwen. Het grootste deel van het fort werd gebouwd in het eerste kwart van de 15e eeuw op de ruïnes van de Byzantijnse Akropolis. Tegenwoordig is het een plek waar bezoekers en omwonenden komen wandelen of het openluchttheater bezoeken om culturele evenementen bij te wonen.

Kavala heeft een levendige markt en een bruisend bedrijfsleven. De terrasjes zijn ideale plekken voor een ouzo en mezedes (hapjes). De haven is perfect voor korte wandelingen langs de havenmuur. Het is een geweldige plek om uit te kijken over de lange stukken strand en de kleine dorpjes die verder weg liggen. In de smalle straatjes van de wijk Agios Nikolaos, dicht bij het centrale plein, lijkt het alsof de tijd is stil blijven staan. De moderne, grote commerciële winkels liggen aan de andere kant tussen de Omonia straat en de Venizelou straat. Deze twee winkelgebieden zijn met elkaar verbonden door het moderne gemeentelijke marktgebouw. Deze plaats bruist van het leven als de lokale bevolking hier uit eten gaat. De markt is schoon en biedt een breed assortiment aan verse producten.

Bekijk foto's Kavala stadOverige bezienswaardigheden Kavala stad

 • De Panagia kerk, een van Kavala's mooiste kerken, met een prachtig uitzicht op de vuurtoren aan het einde van het schiereiland van de oude stad.
 • Het Halil Bey Complex dat uit het begin van de 20e eeuw dateert. De moskee is op de fundamenten van een vroeg christelijke basiliek gebouwd.
 • De Kamares: het meest beroemde historische monument van de oude stad. Dit is een indrukwekkend deel van een uitgebreid watervoorzienings-systeem, gebouwd door Süleyman de Eerste om water te leveren aan het schiereiland Panagia. Deze grootse creatie is 280 m lang en bestaat uit 60 bogen in vier verschillende groottes. Het is rond 1530, waarschijnlijk op de plaats van de lange muur die keizer Andronikos II Paleologos had, gebouwd. De Kamares dienden als een aquaduct en brachten water vanuit een bron in de buurt van het huidige dorp Palia Kavala, naar de stad.
 • De Imaret: dit grote complex uit de late Ottomaanse periode is een klassiek voorbeeld van islamitische architectuur en bijna het enige dat intact is gebleven in de stad. Het werd gebouwd tussen 1817 en 1821 door de stichter van de laatste Egyptische dynastie, Mohammed Ali. Het diende als een seminarie en kostschool voor moslims en als een "arm huis" voor de behoeftigen van de stad, ongeacht hun religie. Sinds 2004 is het een luxe hotel.
 • Mohammed Ali's "Konak": iets lager gelegen dan de Imaret, op een belangrijke locatie in de oude stad, bevindt zich het Mohammed Ali-plein. Aan de linkerkant is een huis, bekend als Mohammed Ali's "Konak" (huis), dat een van de grootste en best ontworpen herenhuizen in de wijk Panagia is. Buiten het huis staat een bronzen standbeeld van een man te paard, gebeeldhouwd door de Griekse beeldhouwer Dimitriades. Mohammed Ali's "Konak" functioneert nu als een cultureel en entertainment centrum.
 •  Het gemeentelijke tabak magazijn: het magazijn is in de eerste decennia van de 20e eeuw gebouwd voor een Turkse tabakshandelaar. Het gebouw is een goed voorbeeld van de Ottomaanse neoclassicisme (nep kolommen, hoofdletters en friezen) met elementen van de barokstijl, zoals het opleggen van een bovenstuk op het dak met vier kronen. Het is onlangs gerenoveerd en het pakhuis voor tabak wordt tegenwoordig gebruikt om een breed scala aan culturele evenementen te organiseren.
 • Het klooster der Lazaristen: gebouwd tussen 1888 en 1892, het klooster weerspiegelt verschillende architecturale stijlen met een sterke neoklassieke invloed. Vroeger werd het klooster gebruikt als het Franse consulaat.
 • Het Adolf Wix gebouw: het gebouw werd in 1899 opgericht door de Duitse baron, Adolf Wix, als hoofdkwartier van zijn commerciële activiteiten en als zijn huis. Tegenwoordig herbergt het verschillende diensten van de gemeente Kavala.
 • Het Stadhuis: het gebouw is een miniatuurversie van een Hongaars kasteel en werd rond 1895 gebouwd door de Hongaarse tabakshandelaar Pierre Herzog.
 • The Grand Club: het Grand Club gebouw werd in 1909 opgericht door de plaatselijke bevolking voor de verlichting van de armen en werd gebruikt voor het hosten van sociale evenementen. De neoklassieke vorm bevat veel elementen uit de oude Griekse traditie.
 • Tokou Mansion: tegenwoordig herbergt dit gebouw Byzantijnse antiquiteiten. Het werd in 1879 opgericht door de tabakshandelaar D. Tokou en werd gebruikt als consulaat en later als het stadhuis vanaf de bevrijding van Kavala tot en met 1937.
 • Het Gemeentelijke conservatorium: dit is de oudste van de huizen in Kavala, gebouwd vóór 1864. Na de Eerste Wereldoorlog werd het gebruikt als een bank, maar sedert 1987 is in het bezit van de gemeente Kavala en herbergt dit gebouw het Stedelijk Conservatorium. De stijl is sterk neoklassiek met indrukwekkende frontons, pilaren en gesneden decoratie.
   

Kamares Kavala stad
Kamares - Kavala stad (Foto: visitkavala.gr)

 

Musea Kavala stad


Het Archeologisch Museum van Kavala

Het Archeologisch museum van Kavala bevindt zich naast het Faliro Park aan de linkerkant van de haven en is tegenwoordig een van de belangrijkste musea in Griekenland. Het museum werd in 1934 opgericht toen de eerste archeologische collectie in Kavala werd samengesteld. De tentoongestelde voorwerpen omvatten voorwerpen, gemaakt van steen en klei uit de Neolithische periode en de bronstijd, vondsten uit de Dikili Tash opgravingen en andere prehistorische dorpen. Het grootste deel van het museum wordt in beslag genomen door de nieuwe tentoonstelling 'Neapolis - Christoupolis - Kavala' die de geschiedenis van de stad presenteert in de tijd van de oudheid tot de dag van vandaag. Te zien zijn architectonische marmeren stukken van de tempel van Athena Parthenos, Archaïsche en klassieke standbeelden, zwart-rood aardewerk, munten en beeldhouwwerken. De vondsten uit het oude Amfipolis zijn ook erg belangrijk.

 

Het Gemeentelijke Volksmuseum

Het museum bestaat uit een historisch archief, een etnografische collectie, een verzameling van beeldende kunst, een natuurhistorische collectie, een bibliotheek en biedt ook museum educatie programma's die gericht zijn op zijn tentoonstellingen.


Historisch en Etnologisch museum van de Grieken van Cappadocië

Dit museum is gevestigd in Nea Karvali en omvat exposities met betrekking tot de Grieken van Cappadocië, zoals traditionele kostuums, tapijten in de beroemde Cappadocische stijl, iconen, sieraden en borduurwerken. Het museum won in 1997 een prijs van de Europese Unie als het beste museum van Europa.


Het Philippi Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum Philippi werd gebouwd in de jaren '60. Het gebouw heeft twee tentoonstellingszalen met een permanente tentoonstelling van de opgravingen van de oude stad. In de eerste zijn zijn archeologische materialen (inscripties, sculpturen, keramiek, munten en sieraden) en historische en audiovisuele materialen te zien, gerelateerd aan de stad Philippi en het omliggende gebied van de prehistorie tot het einde van het Romeinse Rijk. De tweede tentoonstelt de christelijke stad (door inscripties, architecturale delen, mozaïeken, keramiek en munten) uit de vroeg christelijke periode toen de stad op zijn hoogtepunt was tot zijn verval (7e eeuw na Christus) en het einde in de 14e eeuw na de Turkse verovering.


Het Tabaksmuseum

Dit is het enige museum in heel Europa dat gewijd is aan tabak. Dit is een modern industrieel museum, met een schat aan tentoonstellingen en archiefmateriaal (vanaf 1870). Interessant is het verhaal van de oosterse tabak, aan het begin van de 20e eeuw was Kavala namelijk het grootste centrum in Griekenland dat tabak naar de hele wereld exporteerde.


Griekse spullen bestellen

Kavala: Waar ligt Kavala stad?

Waar ligt Kavala
De kaart / landkaart van Kavala stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kavala stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kavala stad Kavala

dinsdag
Weer en klimaat Kavala stad
26°C

woensdag
Weer en klimaat Kavala stad
27°C

donderdag
Weer en klimaat Kavala stad
28°C

vrijdag
Weer en klimaat Kavala stad
29°C

zaterdag
Weer en klimaat Kavala stad
30°C

zondag
Weer en klimaat Kavala stad
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024