Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Siatista

Siatista | Informatie, tips en vakanties

Siatista. Een van de mooiste traditionele steden in het departement Kozani en in heel West Macedonië is de stad Siatista. Deze stad ligt in het westelijk deel van het departement, 30 kilometer ten zuidwesten van Kozani stad. Om de hele regio goed te kunnen verkennen, zou je deze stad als uitvalsbasis kunnen gebruiken daar deze stad vrij centraal ligt.

Siatista ligt op de hellingen van de berg Siniatsiko op 920 meter hoogte. Vanaf de 17e tot en met de 19e eeuw kende Siatista een grote welvaart, dat is duidelijk herkenbaar aan de vele herenhuizen die er overal zijn. In de stad bevinden zich ook diverse mooie kerken zoals de grote kerk van Agios Dimitrios die in het jaar 1911 is gebouwd. De oudste kerk is de kerk van Agia Paraskevi die in het jaar 1677 is gebouwd bij het Gerania plein.

De wijken Chora en Gerania zijn de meest pittoreske delen van de stad, daar staan de mooiste herenhuizen die in de 18e eeuw zijn gebouwd. Ook zijn er interessante musea, zoals het Paleontologische museum en het Botanische museum.

Bekijk foto's Siatista
Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Kozani: Waar ligt Siatista?

Waar ligt Kozani
De kaart / landkaart van SiatistaGriekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020