Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Velvendo

Velvendo - schilderachtig dorp - vakantie, informatie en leuke tips


Velvendo. Een zeer pittoresk dorp is Velvendo dat in het oosten van het departement Kozani ligt, tegen de hellingen van het Pieria-gebergte en ten oosten van het Polifitos-meer. Velvendo ligt in de Aliakmonas vallei, het is een van de leukste dorpen in de hele regio. Het dorp is goed verzorgd en de huizen zijn in traditionele Macedonische stijl gebouwd. In de Byzantijnse periode brachten hier veel rijke mensen en vooraanstaande personen uit het Byzantium hun oude dag door. Getuigen zijn de vele Byzantijnse kerken, met mooie schilderijen zoals de kerk van Agios Nikolaos.

De inwoners van het dorp waren en zijn nog steeds vooral landbouwers van beroep en de vruchten die zij telen worden veelal naar het buitenland geëxporteerd. Rondom het dorp zijn allerlei vruchtenbomen te zien, Velvendo ligt namelijk te midden van wijngaarden, appelboomgaarden, platanen en perzikbomen.

Velvendo is een pittoresk dorp met smalle steegjes en verzorgde herenhuizen die aan het einde van de 19e eeuw of aan het begin van de 20e eeuw zijn gebouwd. In het dorp zijn leuke terrasjes waar het erg gezellig is, zowel in de zomer als in de winter.

Vanaf hier kun je bergwandelingen maken naar het Pieria-gebergte waar allerlei schilderachtige bergdorpjes zijn. Een van de mooiste plekken tijdens zo’n wandeling zijn de watervallen en de kloof van Skepasmeno (Lafista kloof of kloof der 9 muzen). Volgens de Griekse mythologie, zouden de ‘9 muzen’ vroeger baden in de kleine meertjes die door de watervallen zijn gevormd.

Ook het berggebied rond Velvendo is tegenwoordig erg populair, vooral onder bergwandelaars. In het dorp ‘Katafygi’, dat op een bergplateau op 1400 meter hoogte ligt, zou de bekende ‘Alexis Zorbas’ (Zorba de Griek) in zijn jongste jaren hebben geleefd.

Bekijk foto's Velvendo
Griekse spullen bestellen

Kozani: Waar ligt Velvendo?

Waar ligt Kozani
De kaart / landkaart van Velvendo


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Velvendo geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Velvendo Kozani

maandag
Weer en klimaat Velvendo
29°C

dinsdag
Weer en klimaat Velvendo
25°C

woensdag
Weer en klimaat Velvendo
20°C

donderdag
Weer en klimaat Velvendo
18°C

vrijdag
Weer en klimaat Velvendo
17°C

zaterdag
Weer en klimaat Velvendo
15°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024