Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pilion

Pilion - vakantie, informatie en leuke tips


Pilion (Pilion). Aan de oostkant van Griekenland ligt het schiereiland Pilion, dat zijn naam te danken heeft aan de hoge berg in het gebied: de Pilio. Deze berg verheft zich indrukwekkend en is groen, ten noordoostenvan Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum: Agriolefkes beter bekend als Chania Pilion.

"Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur"

Activiteiten als paardrijden, mountain biking, bergbeklimmen, diepzeeduiken, zeilen en vissen, overtuigen zelfs de meest veeleisende bezoeker. Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur van de huizen in 24 dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst en zijn eigenlijk architectonische musea. (zie Portaria, Makrinitsa, Milies)

Het dorp Makrinitsa in Pilion
Het dorp Makrinitsa in Pilion

Deze typische huizen zijn torensgewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht, je kunt dus binnen een kijkje nemen. De mooie natuur en unieke locaties trekken het gehele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten.

Bekijk foto's PilionDe rijke historie van Pilion

Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Pilion staat bekend als de berg van de Centauren, want volgens de Griekse mythologie woonden ze in deze bergen. De Centauren waren mythologische wezens uit de oudheid, die half mens en half paard waren. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw voor Christus. In de Hellenistische jaren, de derde eeuw voor Christus, werd de belangrijkste stad "Dimitriada" gesticht. In de Byzantijnse jaren was het klooster het florerend centrum. In 1881 werd Pilion ingelijfd bij de nieuwe Griekse staat.

De mooie natuur van Pilion

De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Agios Ioannis Kissou - Agios Dimitrios zijn de grootste vakantieoorden van Pilion, met uitgestrekte stranden van witte kiezels en een dichte vegetatie. Ag. Ioannis ligt aan zee en Ag. Dimitrios ligt tegen de berg. Het heeft 2 pleinen die een prachtig uitzicht bieden. De Sotiras kerk, de oudste kerk van Pilion in Agios Dimitrios is de moeite waard om te bezichtigen.

Chorto in Pilion
Chorto in Pilion

Ook Chorto, een klein schilderachtig dorp aan de Pagasitische Golf, is een prachtige bestemming. De mooie huizen, de groene bergen en dalen, de bestrate weggetjes, de pleinen, de stenen bronnen en de boogvormige bruggen vormen samen een uniek beeld. Een dicht wandelnet van smalle weggetjes en stenen paadjes geeft de bezoeker de mogelijkheid om prachtige, zeldzame plekken te ontdekken. De rit met de traditionele trein: “lason” gaat over de route Ano Lechonia-Milies met haltes in de tussenliggende dorpjes en is een geweldige ervaring. Uiteraard zijn ook de stranden goed vertegenwoordigd: aan de oostkant vind je rotsachtige stranden bedekt met zand en met schaduw van bomen.


Griekse spullen bestellen

Magnisia: Waar ligt Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Pilion

miek
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 9 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Pilion:
Wij vonden het zalig op Pilion. Vooral het warme water was HEERLIJK.Verder was de natuur verschrikkelijk mooi, de kronkelende wegen, de dorpen die weer heel anders waren dan op de eilanden. De authentiekheid is bewaard gebleven, vooral de dorpen in het zuiden, erg mooi! De inktvissen hangen te drogen, de vissers maken hun netten en je hoort er griekse muziek, terwijl de zon staat te branden en de golven tegen de kade slaan kan je zalig eten, wat wil je nog meer? Ja uitgaan is er niet bij, maar meer het "gewone" griekse leven ervaren en tot rust komen, heerlijk!


adri
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Pilion:
echt de moeite waard. een heel mooi stukje griekenland


Ben je zelf ooit naar Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Pilion Magnisia

zaterdag
Weer en klimaat Pilion
27°C

zondag
Weer en klimaat Pilion
28°C

maandag
Weer en klimaat Pilion
28°C

dinsdag
Weer en klimaat Pilion
30°C

woensdag
Weer en klimaat Pilion
32°C

donderdag
Weer en klimaat Pilion
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024