Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Aegina stad

Aegina stad | Informatie, tips en vakanties

Aegina stad. Aegina stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Aegina. Het is een pittoresk stadje in het noordwesten van het eiland. Wanneer je met de boot uit Piraeus aankomt in de haven van Aegina, zie je direct de witte kerk van Agios Nikolaos. Aegina-stad is een erg leuk, levendig stadje.

Opvallend in deze stad zijn de vele neoklassieke en traditionele huizen die een speciale charme uitstralen. Weinig mensen weten dat Aegina in de 19e eeuw, om precies te zijn in het jaar 1826, twee jaar lang de hoofdstad van Griekenland is geweest, vandaar de mooie klassieke huizen. De meeste winkels zijn rondom de haven en in de ouderwetse steegjes te vinden. De eerste etage van de meeste herenhuizen zijn vaak als winkels in gebruik. Veel zaken verkopen pinda’s uit Aegina. Deze pinda’s zijn het nummer één exportproduct van het eiland en wanneer je over het eiland gaat rondrijden zie je veel van deze bomen. Een wandeling bij de vismarkt en de groentemarkt is erg leuk en aan de haven zijn ouzeri’s en visrestaurants waar je lekker kan genieten.

Aegina is vooral populair onder Griekse toeristen omdat het dichtbij Athene ligt. Daardoor wordt het stadje het hele jaar door bezocht, vooral in de weekends. Bij de stad zijn twee goed georganiseerde stranden. Het eerste strand ligt aan de linkerzijde van de haven en de andere ligt voor de archeologische vindplaats. Beide stranden zijn zandstranden en aan het strand zijn ligbedden en parasols te huur. In de nabijheid van de stranden zijn restaurants en cafeetjes. In Aegina-stad wonen ongeveer zevenduizend mensen.

Bekijk foto's Aegina stad
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Aegina: Waar ligt Aegina stad?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Aegina stadEilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020