Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Aghia Marina

Aghia Marina Aegina | Informatie, tips en vakanties

Aghia Marina.Aghia Marina is de populairste badplaats van het eiland Aegina. Het ligt in het oosten van het eiland in het midden van de gelijknamige baai, twaalf kilometer van Aegina stad. De ligging van Agia Marina is erg mooi, want het dopje wordt omgeven door groene dennenbossen en bergen. De zandstranden horen tot de beste van het eiland. Door de mooie baaien, de dennenbossen en de zandstranden ziet de omgeving er adembenemend uit. Erg gezellig is het bij het vissershaventje waar grote en kleine boten aanmeren. Het is hier erg behaaglijk, er zijn talrijke taverna’s en restaurants waar je lekker kan genieten van Griekse specialiteiten en een heerlijk glas retsina. Probeer hier ook de traditionele ouzeri en bestel lekkere Griekse hapjes (mezedes).

Aghia Marina is populair bij mensen die van uitgaan houden en bij mensen die van allerlei watersporten houden. De zee is hier ondiep, helemaal geschikt dus voor gezinnen met kleine kinderen. In noordelijke richting is het rotsachtig, hier is het dan weer ideaal om te snorkelen. Aan het strand van Aghia Marina staat het gelijknamige kerkje, dat geweid is aan de Heilige Marina. Ieder jaar zijn er op 17 juli volksfeesten ter ere van de beschermheilige van het dorp.

Aghia Marina heeft veel goede hotels waar je kunt verblijven. Je kunt Aghia Marina gerust als uitvalsbasis gebruiken om het eiland te verkennen. In Agia Marina wonen ongeveer vijfhonderd vaste inwoners die zich vooral met de visserij en het toerisme bezighouden.

Bekijk foto's Aghia Marina
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Aegina: Waar ligt Aghia Marina?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Aghia MarinaGriekenland Glossy 2021 Eilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020