Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Souvala

Souvala Aegina - vakantie, informatie en leuke tips

Souvala is een vissersdorpje 7 km ten noordoosten van Aegina stad. Het dorp ligt aan de noordkust van Aegina in een semi-heuvelachtig landschap. Er zijn meerdere stranden rechts en links van het dorp. Souvala is de tweede veerhaven van het eiland Aegina en in de zomermaanden is er zelfs een rechtstreekse veerbootverbinding met Piraeus (haven Athene).

"Aan de haven zijn allerlei tavernes, cafés en winkeltjes."

Het woord Souvala is afgeleid uit de vele waterputten die de locals vroeger groeven om water te verzamelen voor hun dieren en tuinen. 200 meter ten oosten van Souvala bevindt zich het strand van Loutra en iets verder Therma. In Therma zijn thermische waterbronnen. Deze warmwaterbronnen zijn geschikt voor de behandeling van allerlei reumatische- en huidaandoeningen. Souvala is een vakantiebestemming die vooral in het zomerseizoen, erg populair is onder de Atheners.

Souvala Aegina
Souvala Aegina

Een ander dorp dat op loopafstand van Souvala ligt is Vathy. Hier zul je veel landelijke huizen en boerderijen zien. Dit gebied was vroeger een agrarisch gebied waar olijfbomen en wijngaarden de economie op het eiland in stand hielden.

Vakantie naar Aegina

Wil je van een heerlijke vakantie op Aegina genieten en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Aegina. Wil je meerdere Griekse  eilanden combineren, dan ga je eilandhoppen, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen, het is onze specialiteit.

Bekijk foto's Souvala


Souvala


Beoordeel Souvala (Aegina) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Souvala? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Aegina: Waar ligt Souvala?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Souvala


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Souvala geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Palaiochora vakantie
Palaiochora vakantie
Aegina stad vakantie
Aegina stad vakantie
Perdika vakantie
Perdika vakantie
Aghia Marina vakantie
Aghia Marina vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Eilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021