Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Palaiochora

Palaiochora Aegina - vakantie, informatie en leuke tips

Palaiochora. Palaiochora ligt op het eiland Aegina en betekent letterlijk “oude hoofdstad” en dat was Paleiochora ook letterlijk, totdat deze in de middeleeuwen door piraten geruïneerd werd in het jaar 1537. Op de top van de heuvel zijn de resten van een Byzantijns kasteel te zien en in de omgeving zijn de resten van vele Byzantijnse kerken. Men beweert dat hier in de middeleeuwen 565 dergelijke kerken waren.

"In Palaiochora bevindt zich het klooster van Agios Nektarios."

Agios nektarios is de beschermheilige van Aegina. Het klooster van Agios Nektarios wordt ook wel het klooster van Agia Triada (De Heilige Drie-eenheid) genoemd.

Palaiochora Aegina
Palaiochora Aegina

Jaarlijks komen hier duizenden Christenen om het graf van de heilige te bezoeken. Het klooster is in het jaar 1904 door de bisschop Nektarios Kefalas gesticht. Nektarios Kefalas, die in het jaar 1961 heilig is verklaard, werd in 1846 geboren en overleed in het jaar 1920. Ieder jaar op 3 september en 9 november worden bij dit klooster volksfeesten gehouden ter ere van de beschermheilige van Aegina. Palaiochora ligt ongeveer zeven kilometer ten oosten van Aegina stad.

Vakantie naar Aegina

Wil je op vakantie naar Aegina? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Aegina. Of boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Aegina bijvoorbeeld mooi combineren met Hydra en Poros of met Angistri.

Bekijk foto's Palaiochora
Aegina: Waar ligt Palaiochora?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Palaiochora

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Aeginitissa vakantie
Aeginitissa vakantie
Aghia Marina vakantie
Aghia Marina vakantie
Souvala vakantie
Souvala vakantie
Afaia vakantie
Afaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C
Eilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021