Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Afaia

Afaia | Het indrukwekkende tempel van Aegina

Afaia.De tempel van Afaia is de beroemdste archeologische bezienswaardigheid van het eiland Aegina. Afaia ligt ongeveer vier kilometer vanaf de badplaats Aghia Marina, boven op een heuvel, op een hoogte van 160 meter. Vanaf hier heb je een ontzettend mooi uitzicht naar de zee en de hele omgeving. De tempel zou in het jaar 500 vóór Christus zijn gebouwd ter ere van de Godin Afaia, de Godin der vruchtbaarheid. Op dezelfde plek zouden spirituele activiteiten al sinds het jaar 1300 vóór Christus hebben plaatsgevonden.

Godin Afaia zou volgens de Griekse mythologie uit Kreta afkomstig zijn; op Kreta was ze vooral bekend als Godin Vritomartis. Toen koning Minos verliefd op haar werd, wilde hij haar veroveren, maar zij bood weerstand. Zij vluchtte en sprong in de zee waar ze door vissers werd gevonden die haar naar Aegina brachten. Uiteindelijk werd ze in bescherming genomen door de Godin Artemis. Toen inwoners van het eiland haar probeerden te vinden, was ze onvindbaar en was ze veranderd in een standbeeld. Vandaar de naam Afaia, want Afaia  is afgeleid van het woord Afanti, wat onzichtbaar betekent.

In de oudheid zijn op deze plek, die als zeer Heilig beschouwd werd, drie tempels gebouwd. De tempel van Afaia is rond 500 vóór Christus gebouwd, dus direct na de grote slag van Salamis. Ook Aegina had aan de slag van Salamis deelgenomen tegen de Perzen van Xerxes.

De tempel van Afaia is 13.77 meter breed bij 28.81 meter lang. Het is een Dorische tempel bestaande uit twaalf pilaren. De gevels aan beide smalle zijden waren vroeger versierd met marmeren sculpturen die de Trojaanse oorlog afbeelden en waarbij helden uit Aegina afgebeeld werden die aan de oorlog deelgenomen hadden.

Bekijk foto's Afaia
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Aegina: Waar ligt Afaia?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van AfaiaEilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020