Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Giannitsa

Giannitsa - traditioneel stadje in Pella


Een bezoek aan Giannitsa, een stad in de regio Macedonië in Griekenland, biedt een unieke ervaring door zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad is een smeltkroes van verschillende culturen, van Byzantijnse tot Ottomaanse invloeden, wat bijdraagt aan een boeiende culturele diversiteit. Giannitsa's natuurlijke omgeving is prachtig, omgeven door bergen, meren en bossen, die een schilderachtige achtergrond vormen.

Het gebied waar later Giannitsa zou ontstaan, ligt aan de zuidelijke uitlopers van het Paiko-gebergte, op een eeuwenoude natuurlijke doorgang die de kust van de Thermaïsche Golf verbond met het bergachtige westen. Vandaag de dag lijkt de stad de eerste lage heuvels van deze doorgang te bezetten, terwijl voor haar de uitgestrekte vlakte van Centraal-Macedonië ligt, ook bekend als de Vlakte van Giannitsa. In de prehistorie was dit een gebied zonder vaste kustlijn en met een verscheidenheid aan natuurlijke vormen, aangezien het natuurlijke reliëf van de plaats een natuurlijke cirkel van bergen is, waaruit rivieren komen die samenvloeien. De grote natuurlijke kom, die nu een vruchtbare vlakte is, was in de loop van de tijd een zee, een lagune, een meer en een moeras.

Giannitsa
Giannitsa

Giannitsa staat ook bekend om haar heerlijke gastronomie, met lokale specialiteiten en traditionele recepten die een ware traktatie zijn voor de smaakpapillen. Bovendien ligt Giannitsa dichtbij andere belangrijke bestemmingen, waaronder het Archeologisch Museum van Pella en de Aigai-site, waardoor het een perfect startpunt is voor het verkennen van de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de regio.

De gastvrijheid van de inwoners maakt het bezoek aan Giannitsa nog aangenamer, waardoor bezoekers zich direct thuis voelen in deze fascinerende stad.

Bekijk foto's GiannitsaHistorie Giannitsa

Archeologisch onderzoek heeft veel onthuld over de vroegste neolithische menselijke nederzettingen in het gebied. In het zuiden van Giannitsa, bij de oude marktplaats, zijn sporen van bewoning ontdekt die teruggaan tot de vroegste Neolithische Periode (7e millennium v.Chr.). De bewoners leefden in hutten, gemaakt van dunne takken of riet, gevlochten in een soort mat en bedekt met klei. Er zijn vele objecten gevonden gemaakt van been en steen, alsook aardewerk.

Hun levensonderhoud was gebaseerd op de teelt van tarwe, het verzamelen van wilde vruchten, en het houden van schapen en varkens. Jagen was ook een onderdeel van hun leven. Ze consumeerden tevens zeevruchten en vis, aangezien de zee niet ver weg was. Hun omgeving had uitgestrekte eikenbossen en water was overvloedig aanwezig. Tot aan de dageraad van de historische tijden, waren er periodes waarin deze nederzettingen, vooral de vlakke, onderbrekingen in hun ontwikkeling ervoeren, voornamelijk vanwege veranderingen in de natuurlijke omgevingscondities.


Griekse spullen bestellen

Pella: Waar ligt Giannitsa?

Waar ligt Pella
De kaart / landkaart van Giannitsa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Giannitsa

Teeling
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 7 - Stranden: 1 - Omgeving: 8

Toelichting Giannitsa:
Centraal gelegen in een dal. Veel landbouwwerktuigen. Iedereen heeft zijn eigen traktor en gaat daar mee naar zijn werk. Edissa ligt 30 km noordelijker. Daar beginnen de bergen.


Ben je zelf ooit naar Giannitsa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Giannitsa Pella

zondag
Weer en klimaat Giannitsa
34°C

maandag
Weer en klimaat Giannitsa
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Giannitsa
34°C

woensdag
Weer en klimaat Giannitsa
33°C

donderdag
Weer en klimaat Giannitsa
32°C

vrijdag
Weer en klimaat Giannitsa
32°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024