Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Korinthia | Informatie, tips en vakanties

Korinthia (Korinthe). Korinthia is een van de 7 prefecturen van Peloponnesos. Het ligt in het  noordwestelijke deel van de Peloponnesos, een klein deel hiervan is gelegen in Centraal-Griekenland (Griekse vasteland, Loutraki stad).

Korinthia grenst in het westen met prefectuur Achaia, in het zuiden met de prefecturen van Argolis en Arkadia, in het oosten met Attica. Het grenst ook aan de Saronische Golf en een deel aan de Golf van Korinthe.

Korinthia is voornamelijk bergachtig, de hoogste bergen zijn de bergen Ziria (hoogste top 2341 meter). De vlakten van de prefectuur zijn vooral rond de stad Korinthe, in de buurt van het Kanaal van Korinthe en in de buurt van Loutraki, de rest van het eiland is vooral bergachtig. Het enige meer in Korinthia op Peloponnesos is Stymfalis (Stymfalia), een ander meer, het meer van Vouliagmeni bevindt zich op het Griekse vasteland, binnen de grenzen van Korinthia.

Korinthia behoort tot de meest vruchtbare prefecturen, maar ook tot de meest economisch ontwikkelde prefecturen van Griekenland. De economie is gebaseerd op de landbouw, de industrie, ambachten, de verwerking van agrarische producten, maar ook op de toeristische sector.

Grote agrarische gebieden zijn de smalle kuststrook dicht aan zee, de valleien van de prefectuur en de vlakte in de buurt van Feneos, Stymfalia en Nemea. De veehouderij is vooral ontwikkeld in bergachtige en heuvelachtige gebieden.

Toerisme is goed ontwikkeld als gevolg van de Spa’s van Loutraki en Orea Eleni (Beautiful Helen), de prachtige kust van de Golf van Korinthe en de antieke opgraafplaatsen van Korinthe en Acrocorinthe. Prachtige stranden in de omgeving zijn de stranden van Xylokastro en Tolo.

In Korinthia zijn ook ontwikkelde skigebieden in de buurt van Xylokastro op de berg Ziria.

 

Bekijk de foto's Korinthia - Fotoalbum Griekenland

Het kanaal van Korinthe

Al in de oudheid  was men zich bewust van het economische belang van een snelle doortocht tussen  de Korintische en de Saronische zee, maar het kwam pas tot een echte poging een kanaal te graven onder de Romeinse keizer nero. In 68 na Chr. liet hij duizenden slaven aan beide zijden van de landengte graven. Toen Nero in datzelfde jaar zelfmoord pleegde kwam daaraan direct een einde. Pas in de negentiende eeuw werd het plan verwezenlijkt, toen franse ingenieurs begonnen met de aanleg van het Kanaal van Korinthe in 1881 en in 1893 kon het voor het scheepvaartverkeer worden opengesteld.

Nemea.

Van het antieke Nemea is helaas niet veel over: drie pilaren van de tempel van Zeus, enkele funderingen, en 500 meter verder het oude stadion. Heir werden de panhellenische Nemea spelen gehouden ter ere van een locale held. Nemea ligt in een gebied waar de bodem droog  is, maar heel geschikt voor het verbouwen van druiven. 

Loutraki

Het historische plaatsje – “Thermae” – heet vandaag de dag Loutraki. Het ligt aan de noordkant van de Korinthische Golf en rijkt tot aan de voet van het Gerania gebergte met een prachtig strand van vier kilometer.

Anthiek Corinthe (Oud Corinthe).

De Apollotempel en de tempel van Octavia zijn prachtige ruines van antiek Korinthe.  
Ook de Akrokrinth, de 575m. hoge berg met daarop een indrukwekkende vesting is de moeite van het bekijken waard. De eerste muren dateren uit de oudheid, waarna de Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken ze opnieuw uitbreidden en versterkten.

Peloponnesos Links:

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Waar ligt Korinthia?


Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Korinthia

Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020