Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Stymfalia

Stymfalia Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

Stymfalia. Stymfalia is een bergdorp bij het Ziria gebergte. Het dorp ligt op een vruchtbare bergplateau, vlak aan het gelijknamige meer, zestig kilometer van Korinthe. Het Stymfalia meer is vooral bekend omwille van de Griekse held Heracles. Hier verrichtte hij namelijk een van zijn twaalf heldendaden door de Stymfaliden, grote vogels die mensen aten, de doden. De Stymfaliden hadden een koperen bek en koperen klauwen en vleugels.

Bij het dorp zijn allerlei ruïnes te zien uit de oudheid. Er zijn delen te zien van een oud aquaduct dat door Keizer Adrianus was gebouwd om het water van het meer naar Korinthe te brengen. Ook zijn hier resten te zien van antieke muren en resten van de tempel van Artemis. Ook de Franken hebben hier in de 13e eeuw hun sporen achtergelaten (kasteel en kerk).

Stymfalia ligt in een prachtig natuurgebied dat beschermd wordt door Natura 2000. Ieder jaar in september (11-14 september) vinden in het dorp volksfeesten plaats waarbij duizenden mensen uit de hele regio en Athene hiernaartoe komen. Overal worden er dan varkens aan het spit voorbereid en is er veel muziek en dans.

Tekst: ©De Griekse Gids

Bekijk foto's Stymfalia


Stymfalia


Beoordeel Stymfalia (Korinthia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Stymfalia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Korinthia: Waar ligt Stymfalia?

Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Stymfalia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Stymfalia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021