Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Xylokastro

Xylokastro Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips


Xylokastro. Xylokastro is een modern stadje in het noorden van de Peloponessos aan de Korinthische baai in Griekenland. Xylokastro ligt 34 kilometer van Korinthe, honderd kilometer van Patras en honderdtwintig kilometer van Athene. Het is een leuk stadje met een mooie jachthaven. Aan de lange kade aan de zee zijn veel restaurants en cafetaria’s. Naast Xylokastro, aan de oostkant, bevindt zich het bos Pefkias. Dit dennenbos ligt tussen het stadje en het kustplaatsje Sykia, precies naast het mooie lange kiezelstrand. In het bos kun je heerlijk wandelen en fietsen, hier is namelijk een fietspad aangelegd. Motorvoertuigen mogen hier niet komen, het is er heerlijk rustig.

Xylokastro betekent letterlijk “kasteel van hout”. Toen de Venetianen in de Middeleeuwen hier nog waren, hadden ze een houten uitkijktoren op een hoger gelegen punt gebouwd, vandaar de naam. Vanaf hier konden de Venetianen goed in de gaten houten wat zich in Korinthische baai afspeelde.

Vroeger was het hele gebied rond Xylokastro totaal bebost. Vanaf de 18e eeuw is men de bomen gaan kappen om de grond met o.a. gewassen maar vooral met druivengaarden te verbouwen. Het enige bos dat men toen heeft laten staan was het bos van Pefkias omdat de ondergrond uit puur zand bestond.

Xylokastro was in het begin van de 20e eeuw een geliefde badplaats van aristocratische mensen en zelfs koningen. Ook rijkere toeristen uit het buitenland kwamen hier naartoe. Het stadje was ook bekend als ‘bloemenstad’ omdat er overal bloemen waren.

Het is een heerlijke, rustgevende plek om met vakantie te zijn. Ook voor actieve vakanties: biking, hiking, mountainbiken, paardrijden of zeilen: het is hier allemaal mogelijk. Bovendien ligt Xylokastro niet ver van culturele bezienswaardigheden, zoals Oud Korinthe, Oud Sykonia, Epidavros, Mycene, Nafplio, Delphi, en Olympia. Al deze plekken liggen op een afstand die binnen een dag te doen zijn. 

Bekijk foto's Xylokastro
Griekse spullen bestellen

Korinthia: Waar ligt Xylokastro?

Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Xylokastro


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Xylokastro

Ron
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 7

Toelichting Xylokastro:
Een leuk toeristisch stadje waar de Grieken zelf op vakantie gaan. Je komt er hooguit een handjevol buitenlanders tegen. Prachtig en heerlijk geurend Pefkias bos.


Ben je zelf ooit naar Xylokastro geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Xylokastro Korinthia

dinsdag
Weer en klimaat Xylokastro
38°C

woensdag
Weer en klimaat Xylokastro
37°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024