Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Vrachati - populaire badplaats bij Korinthe

Vrachati Korinthias. Vrachati is een kustplaats gelegen in een groene omgeving in het noorden van Peloponnesos. Het ligt in het departement Korinthia, 13 kilometer van Korinthe en 95 kilometer van Athene. Vrachati is al jaren een populaire bestemming onder Atheners omdat het maar een uur verwijderd is van Athene. Tevens is het een van de geliefde badplaatsen voor Korinthiers en de inwoners uit Kiato. Het wordt beschouwd als een van de mooiste plekken en meest kosmopolitische in Noord-Peloponnesos.

Aan de kust van Vrachati zijn tientallen cafés, tavernes en restaurants, daarnaast zijn er hotels en appartementen van bijna alle categorieën. Het strand bestaat uit fijne kiezelstenen die op zand lijken en is goed georganiseerd met ligstoelen en parasols. De inwoners van de kustplaats houden zich vooral bezig met het toerisme en de productie van citrus vruchten.

Vrachati heeft zijn naam te danken uit de jaren van de Ottomaanse heerschappij, toen woonde hier een Ottomaanse Aga die Vrachat heette en over dit gebied heerste. Vrachati kan als uitvalbasis dienen om het hele gebied te leren kennen want hier kun je zee en bergen goed combineren. Elk jaar op 26 juli wordt het festival van Agia Paraskevi gehouden dat honderden bezoekers aantrekt.

Foto's Korinthia - Korinthia in beeld
Korinthia: Waar ligt Vrachati?

Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Vrachati


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021