Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Glyfa

Glyfa Peloponnesos | Informatie, tips en vakanties

Glyfa.Glyfa is een klein dorpje in het westen van Peloponnesos. Het ligt 3,5 kilometer van Arkoudi, 5 kilometer van Loutra Killinis en 52 kilometer van het vliegveld van Araxos bij Patras. Het dorp is in het jaar 1925 gesticht door Griekse vluchtelingen uit heel Klein Azië.

Tegenwoordig is Glyfa een rustig vakantiegebied. Niet ver van het dorp, ligt het mooie strand van Glyfa. Aan het strand is een klein vissershaventje. In Glyfa bevindt zich de populaire camping Ionion Beach. Er zijn ook enkele hotels en restaurants. Ten zuiden van Glyfa ligt een prachtigig natuurgebied met mooie bossen en duinen.

Hier bevindt zich ook Ionian Village. Ionian Village is een uniek zomercamping-programma voor Grieks-orthodoxe tieners dat beheerd wordt door het Grieks-Orthodoxe aartsbisdom van Amerika. Deelnemers reizen door heel Griekenland, bezoeken kloosters, lopen in de voetsporen van de apostelen en bezoeken belangrijke locaties uit de Griekse geschiedenis en cultuur. Ze nemen ook deel aan een leuk en spannend zomerkamp-programma waar kunst en handwerk, sport en atletiek, en allerlei activiteiten centraal staan.

Bekijk foto's Glyfa
Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Elia: Waar ligt Glyfa?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van GlyfaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020