Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kastro Chlemoutsi

Kastro Chlemoutsi Peloponnesos | Het prachtig onderhouden kasteel bij Kyllini

Kastro Chlemoutsi. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden bij Kyllini, in het departement Elia, is ‘Kastro Chlemoutsi’ (=het Chemoutsi kasteel/fort). Het ligt op een heuvel en is via een smalle weg in het dorp ‘Kastro’ bereikbaar.

Chlemoutsi is een middeleeuws kasteel dat in de jaren 1220-1223 is gebouwd en zeer goed onderhouden is. In het kasteel bevindt zich ook een museum waar voorwerpen uit die periode tentoongesteld worden en uitleg gegeven wordt over de historie. Via stenen trappen kun je tot op het hoogste punt van het kasteel wandelen, het uitzicht van hierboven is fascinerend want je hebt een prachtig uitzicht over het land en de zee (en de eilanden Zakynthos en Kefalonia).

Kastro Chlemoutsi
Kastro Chlemoutsi

Vakantie bij Kastro Chlemoutsi

Wil je een fantastische vakantie doorbrengen in het gebied bij Kastro Chlemoutsi en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht. Wil je een fly & drive "Klassiek Griekenland" meemaken? Boek je reis dan bij www.grieksegidsreizen.nl. Ook een groepsreis met gids behoort tot de mogelijkheden. Ontdek het Klassieke Griekenland op een fascinerende manier. Gids Aris Angelou zal u tijdens deze reis terug brengen naar de Griekse oudheid.

Bekijk foto's Kastro Chlemoutsi


Kastro Chlemoutsi


Beoordeel Kastro Chlemoutsi (Elia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Kastro Chlemoutsi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Informatie

Het kasteel heeft de Frankische heerser Geoffrey I van Villehardouin laten bouwen op een strategische plek om de hoofdstad van het Prinsendom van Achaia en de haven van Glarentza te beschermen. Kenmerkend bij dit kasteel is dat er binnen de kasteelmuren nog eens kasteelmuren zijn gebouwd. Binnen deze muren woonden de Prins of de ‘Castellano’ (kasteelheer) en waren er verblijfruimtes voor de wacht. Ook waren hier keukens en een receptie.

Mocht je in het departement Elia op vakantie zijn, dan is het Chlemoutsi Fort een plek die je zeker moet bezoeken.

Kastro Chlemoutsi Peloponnesos
Kastro Chlemoutsi Peloponnesos


Elia: Waar ligt Kastro Chlemoutsi?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van Kastro Chlemoutsi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Kastro Chlemoutsi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Glyfa vakantie
Glyfa vakantie
Loutra Killinis vakantie
Loutra Killinis vakantie
Olympia vakantie
Olympia vakantie
Arkoudi vakantie
Arkoudi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021