Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Olympia

Olympia Peloponnesos - bakermat van de Olympische Spelen


Olympia. Olympia is een van de bekendste en beroemdste plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang was het een religieus centrum waar sportwedstrijden gehouden werden en aan deze plaats hebben de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken. Daarom is Olympia de bakermat van de Olympische spelen. Olympia hoort bij de  Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland.

"Aan Olympia hebben de Olympische spelen hun oorsprong te danken"

Olympia ligt in het westen van de Peloponnesos in de provincie Elia. Het westen van de Peloponnesos en vooral de regio tussen Patras en Olympia wordt gekenmerkt door de prachtige natuur. Aan beide kanten van de weg van Patras naar het heiligdom Olympia liggen kleine stadjes en mooie dorpjes. Er zijn overal prachtige stranden te vinden. De regio heeft talrijke ruïnes van oude steden, er zijn Byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde.

Video Olympia

In Olympia vind je o.a. de ruïnes van de Zeustempel. Eén zuil werd in 2005 gereconstrueerd. Ook vind je er de resten van een tempel uit 600 v.Chr. die aan godin Hera was gewijd. Hier is het marmeren beeld gevonden van de Hermes van Praxiteles (te bezichtigen in het museum). Hier wordt altijd de olympische fakkel ontstoken die in estafettevorm naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt gebracht.

Met wat inbeeldingsvermogen kan je je tijdens een bezoek aan de opgravingen van Olympia een voorstelling maken van hoe het er hier meer dan tweeduizend jaar geleden aan toe ging. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend: dat jaar is het begin van de Griekse tijdrekening.

Olympia Peloponnesos
Olympia Peloponnesos

In Olympia zijn er hotels, restaurants en veel souvenirwinkels en er is ook het Archeologisch museum van Olympia. Het museum is zeker een aanrader. Vooral in de zomermaanden wordt deze plaats dagelijks door duizenden toeristen bezocht en dan is het ook erg druk. Het is in verband met de warmte en drukte in de zomer aan te raden om vroeg in de morgen of laat in de middag Olympia te bezoeken.

Vakantie bij Olympia

Wil je een fantastische vakantie doorbrengen bij het historische Olympia, zodat je de indrukwekkende en belangrijke plek rustig kunt verkennen? Zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht. Wil je een fly & drive "Klassiek Griekenland" meemaken? Boek je reis dan bij www.grieksegidsreizen.nl. Ook een groepsreis met gids behoort tot de mogelijkheden. Ontdek het Klassieke Griekenland op een fascinerende manier. Gids Aris Angelou zal u tijdens deze reis terug brengen naar de Griekse oudheid.

Bekijk foto's OlympiaHet museum van Olympia

In het Archeologisch Museum van Olympia, een van de belangrijkste in Griekenland, is de langdurige historische ontwikkeling van een van de grootste heiligdommen uit de oudheid te zien. Het heiligdom van Olympia was aan oppergod Zeus gewijd, de vader van goden en van alle mensen. In het museum van Olympa zijn vondsten van opgravingen in het heiligdom te zien, die dateren van de prehistorie tot de eerste christelijke jaren.

Olympia museum Griekenland
Olympia museum

Van alle waardevolle tentoonstellingen is die van de sculpturen de belangrijkste tentoonstelling. Daar is het museum vooral bekend door, evenals door de collectie bronzen voorwerpen. De collectie bronzen voorwerpen is de rijkste ter wereld en bestaat uit wapens, beeldjes en andere voorwerpen. Heel belangrijk zijn ook vondsten van aardewerk die hier tentoongesteld worden.


Griekse spullen bestellen

Elia: Waar ligt Olympia?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van Olympia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Olympia

Diana
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 10 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Olympia:
Prachtige historische plek. De moeite waard om een dagje te bezoeken.


Ben je zelf ooit naar Olympia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kastro Chlemoutsi vakantie
Kastro Chlemoutsi vakantie
Arkoudi vakantie
Arkoudi vakantie
Loutra Killinis vakantie
Loutra Killinis vakantie
Glyfa vakantie
Glyfa vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Olympia Elia

zondag
Weer en klimaat Olympia
30°C

maandag
Weer en klimaat Olympia
32°C

dinsdag
Weer en klimaat Olympia
34°C

woensdag
Weer en klimaat Olympia
36°C

donderdag
Weer en klimaat Olympia
36°C

vrijdag
Weer en klimaat Olympia
37°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024