Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Olympia

Olympia Peloponnesos | Informatie, tips en vakanties

Olympia. Olympia is een van de bekendste en beroemdste plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang was het een religieus centrum waar sportwedstrijden gehouden werden en aan deze plaats hebben de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken. Olympia hoort bij de  Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland.

Olympia ligt in het westen van Peloponnesos in de provincie Elia. Het westen van de Peloponessos en vooral de regio tussen Patras en Olympia is bevoorrecht door de natuur. Aan beide kanten van de weg van Patras naar het heiligdom Olympia liggen kleine stadjes en mooie dorpjes. Er zijn overal prachtige stranden te vinden. De regio heeft talrijke ruïnes van oude steden, er zijn byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde.  

In Olympia vind je o.a. de ruïnes van de Zeustempel. Eén zuil werd in 2005 gereconstrueerd. Ook vind je er de resten van een tempel uit 600 v.Chr. die aan godin Hera was gewijd. Hier is het marmeren beeld gevonden van de Hermes van Praxiteles (te bezichtigen in het museum). Hier wordt altijd de olympische fakkel ontstoken die in estafettevorm naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt gebracht. Met wat inbeeldingsvermogen kan je je tijdens een bezoek aan de opgravingen van Olympia een voorstelling maken van hoe het er hier meer dan tweeduizend jaar geleden aan toeging. .

In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend: dat jaar is het begin van de Griekse tijdrekening. 

In Olympia zijn er hotels, restaurants en veel souvenirwinkels en er is ook het Archeologisch museum van Olympia. Het museum is zeker een aanrader.

Vooral in de zomermaanden wordt deze plaats dagelijks door duizenden toeristen bezocht en dan is het ook erg druk. Het is in verband met de warmte en drukte in de zomer aan te raden om vroeg in de morgen of laat in de middag te gaan.  In Olympia maakten we filmopnames en mooie foto's.

Bekijk foto's Olympia
Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Elia: Waar ligt Olympia?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van OlympiaGriekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020