Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kalamitsa

Kalamitsa Skyros | Informatie, tips en vakanties

Kalamitsa.Kalamitsa op eiland Skyros is een groot kiezelstrand, dat aan de gelijknamige baai ligt, ongeveer negen kilometer van Skyros-stad en vier kilometer van de haven van Linaria. Het is een rustig strand. Het is ideaal voor mensen die van de absolute rust willen genieten tijdens hun vakantie. Er zijn enkele hotels en kamers om te verblijven. Aan het strand zijn enkele restaurants, waar je kunt lunchen of dineren.

Ieder jaar worden hier op 2 september volksfeesten gehouden, de volksfeesten van Agios Mamas. Deze feesten gaan gepaard met traditionele muziek, lekkere wijn en eten.
In de baai van Kalamitsa waait het regelmatig hard, daarom is dit strand populair onder winsurfers. Hier bevindt zich ook een surf club waar je surfmaterialen kunt huren. Overige stranden in de buurt en ten zuiden van Kalamitsa zijn de stranden Kolymbada en iets verder Renes.

Als je bij het strand Renes wilt gaat zwemmen, dan kun je ook een bezoek brengen aan het graf van de Britse dichter Robert Brooke die hier is begraven. De weg ten zuiden van Kalamitsa, brengt je via zuidelijke richting naar het oosten, naar de andere kant van het eiland waar veel zeegrotten zijn. Dit gebeurt via het bergplateau van Ari. Deze route bevat heel veel bochten maar is erg mooi. In het oosten van het eiland bevinden zich veel grotten die alleen met een boot bereikbaar zijn. De bekendste grotten zijn Pentekali en Diatripti.

Bekijk foto's Kalamitsa
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skyros: Waar ligt Kalamitsa?

Waar ligt Skyros
De kaart / landkaart van KalamitsaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020