Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Molos


Molos - Skyros (Griekenland)

Magazia en Molos. Magazia en Molos op eiland Skyros zijn de dichtstbij liggende stranden van Skyros stad. Deze stranden liggen op loopafstand van Skyros stad (Chora). Een mooi uitzicht op deze stranden is te bewonderen vanaf het kasteel van Skyros op de top van de heuvel. Magazia is het eerste dorp dat in de omgeving van Chora is gebouwd. Het ligt aan een zandstrand waar diverse terrassen zijn van restaurants en beachbars. Ook zijn er veel watersportfaciliteiten voorhanden, je kunt hier bijvoorbeeld windsurfen en kanoën.

Molos is het verlengde van Magazia, je kunt het als een geheel strand beschouwen. Deze stranden zijn de populairste stranden van Skyros en het zijn tevens de drukste stranden van Skyros, vooral in het hoogseizoen. In de zee zie je de stenen golvenbrekers, die geplaats zijn als bescherming van vooral kleine vissersbootjes.

Magazia is ook populair onder jongeren, vooral in het zomerse hoogseizoen. Dan komen veel jongeren hier bij de beachbars feesten. Dicht bij het strand zijn oude graven te bezichtigen uit de ijzertijd en uit de Myceense periode (1600-1000 voor Christus). Een derde strand nabij Magazia en Molos  ligt iets noordelijker, dat is het strand Gyrismata. Dit strand is iets rustiger, wel zijn er strandstoelen en parasols te huur.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Molos - Molos in beeld

Skyros - Molos - Foto van Huub Molos en Magazia bij Skyros stad | Skyros Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Ruine bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haventje bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Haventje bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Molos en Magazia | Skyros stad foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kapel op strand Molos - Foto van Dick & Joke Uitzicht op Skyros stad vanaf Molos en Magazia - Foto van Kyriakos Antonopoulos Doorkijkje - Foto van Dick & Joke Molos en Magazia bij Skyros stad | Skyros Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Molos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Molos
Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C

Skyros: Waar ligt Molos?

Uitstapjes / Trips vanaf Molos
De kaart / landkaart van Skyros (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland