Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Linaria

Linaria Skyros | Informatie, tips en vakanties

Linaria.Linaria is de haven van Skyros. Hier arriveren de veerboten die vanaf de haven van Kymi op Evia varen. Het dorp is rondom de haven gebouwd. Bij aankomst zie je veel vissersboten, zeilboten en toeristenboten. Aan de haven zijn veel taverna’s en restaurants. Daarnaast zijn er allerlei winkeltjes, souvenirwinkeltjes, krantenwinkels en minimarktjes. Net buiten Linaria, op bepaalde hoogte, ligt de grootste kerk van Skyros, Agios Nikolaos Linarias.

Linaria is in tegenstelling tot andere dopen, een vrij nieuw dorp. De haven van Linaria werd pas na het jaar 1828 gesticht en het is een raadsel waarom deze plek nooit in de oudheid is gebruikt, maar wel de haven bij Magazia. Na de bouw van de haven zijn allerlei mensen hier komen wonen. In het begin waren het alleen vissers uit verschillende eilanden, later brachten ze ook hun gezinnen hiernaartoe.

Opvallend is dat de inwoners van Linaria zich nooit met de landbouw hebben beziggehouden, maar alleen met de visserij. Dit gebeurde generatie na generatie en tot op de dag van vandaag. Veel inwoners zijn nog steeds vissers.

Een paar honderd meter van Linaria bevindt zich het mooie strand Acherounes. Acherounes is een strand dat vrij beschut ligt tegen harde wind. Dit strand is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, want het water is hier erg ondiep en vrij warm. Aan het strand zijn parasols en strandstoelen te huur. Linaria en Acherounes liggen ongeveer acht kilometer van Skyros stad en zijn meerdere keren per dag met de bus bereikbaar.

Bekijk foto's Linaria
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skyros: Waar ligt Linaria?

Waar ligt Skyros
De kaart / landkaart van LinariaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020