Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Limenaria

Limenaria Thassos | Informatie, tips en vakanties

Limenaria. Limenaria is de op één na grootste stad  (2500 inwoners) van het eiland Thassos in Griekenland. Het is een toeristisch stadje met mooie zandstranden en een haven waar allerlei speedboten en vissersboten te zien zijn. Limenaria ligt in een prachtige omgeving op ongeveer 40 kilometer vanaf de hoofdstad van het eiland, Thassos stad en 25 kilometer vanaf Skala Prinos.

In Limenaria zijn veel restaurants, cafés, ouzeri’s, taverna’s, bars, winkels, souvenirwinkels en minimarktjes. Ook is er een goed uitgaansleven, Limenaria is een levendig stadje. Het heeft zijn oorspronkelijke, traditionele stijl behouden en er zijn veel mooie neoklassieke gebouwen te zien. In Limenaria zijn allerlei hotels, studio’s en appartementen om toeristen te kunnen verwelkomen.

Het grootste strand van Limenaria ligt 2 kilometer ten westen van de stad, ten oosten van de stad ligt het strand der “Metalen”. Deze naam heeft het gekregen vanwege het feit dat het gebied rijk is aan allerlei metalen, die in het begin van de 20e eeuw gedolven werden door Duitse en Franse bedrijven. Een mijn uit die tijd is nog steeds  te zien en te bezoeken. Door de komst van de mijn was er indertijd een explosieve bevolkingsgroei en kwamen hier arbeiders uit andere rondom liggende dorpen om hier te werken. Ook kwamen er Griekse vluchtelingen uit Turkije om hier een nieuw leven te beginnen. De meesten van hen stichtten het dorp Kalyves, dat net buiten Limenaria ligt. 

Bekijk foto's LimenariaBezienswaardigheden Limenaria

- De oude mijnen
- Palataki (= het kleine paleis) het gebouw dat de Duitse firma “Speidel” in het jaar 1903 bouwde en dat als kantoor diende voor de werkzaamheden in de metaalindustrie.
- Het volkenkundige museum
- Ruïnes en resten van gebouwen en voorwerpen uit de prehistorische tijd
- Het zandstrand Trypiti waar een zee grot te zien is. 
- De kerk van Agios Athanasios op het stadsplein.


Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Thassos: Waar ligt Limenaria?

Waar ligt Thassos
De kaart / landkaart van LimenariaGriekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020