Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Prinos

Prinos Thassos - vakantie, informatie en leuke tips

Prinos. Prinos is een verzameling dorpen en bergdorpen met 1400 inwoners in het noordwesten van het eiland Thassos in Griekenland. Dit dorp werd opeens bekend toen er in het zeegebied tussen Prinos en Kavala aardolie ontdekt werd. Prinos bestaat uit meerdere kleine gehuchten en dorpen. 

De Prinos-dorpen zijn: 
a) Skala Prinos is het dorpje aan de kust, dat zich de afgelopen jaren toeristisch enorm heeft ontwikkeld. Aan de hele kustlijn zijn hier restaurants, cafés, minimarktjes, autoverhuurbedrijven en andere winkels. Hier is een veerhaven, je kunt vanaf hier met de ferrie naar Kavala op het vasteland.

b) Megalos Prinos , wordt ook Megalo Kazaviti genoemd, is een traditioneel bergdorp dat in een prachtige natuurlijke omgeving ligt.

c) Mikros Prinos (Mikro Kazaviti) is eveneens een traditioneel bergdorp waar de kerk van Agios Georgios uit het jaar 1810 staat.

d) Prinos ligt laag aan een helling en wordt tevens Kalyves genoemd. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is hier het Klooster van Agios Panteleimon waar de kerk uit het jaar 1843 dateert. In dit klooster is er plaats voor pelgrims die willen overnachten. Volgens de traditie zou de Heilige Panteleimon, nabij Prinos als monnik in een grot geleefd hebben.

Bekijk foto's Prinos
Thassos: Waar ligt Prinos?

Waar ligt Thassos
De kaart / landkaart van Prinos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Skala Potamias vakantie
Skala Potamias vakantie
Limenaria vakantie
Limenaria vakantie
Golden Beach vakantie
Golden Beach vakantie
Panagia vakantie
Panagia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021