Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agrinio

Agrinio stad in het Griekse departement Etoloakarnania

Agrinio. De stad Agrinio is de grootste stad van het Griekse departement Etoloakarnania. In deze gemeente wonen bijna honderd duizend inwoners m.a.w. 40% van de bevolking van het departement woont hier. Agrinio is het belangrijkste handels- en economisch centrum van de hele regio. Agrinio stelde in het begin van vorige eeuw niet zo veel voor. Pas na de komt van de Griekse vluchtelingen uit Turkije rond het jaar 1920, is het zich heel snel gaan ontwikkelen. De afgelopen decennia zijn er veel nieuwe inwoners bij gekomen, vooral uit de departementen Evritania en Epirus maar ook uit andere streken dichterbij.

Agrinio staat in heel Griekenland bekend om de productie van tabak en olijfolie. De stad ligt 35 km ten noorden van Messolongi en is een belangrijk tabak producerend centrum met goede faciliteiten voor toeristen. Het archeologisch museum, de Papastratios bibliotheek, en het graf van Agios Christoforos op de heuvel met een panoramisch uitzicht zijn enkele van de plaatsen die het waard zij te gaan bekijken.

Een andere stop die we kunnen aanraden is die bij Angelokastro met het Byzantijnse klooster van de Pantkrator, de ruïnes van een Byzantijns fort bij Megali Chora (4 km NW), de Klissoura kloof met het klooster van Agia Eleoussa en het charmante landschap rond de Acheloos dam. Ten oosten van Agrinio langs het meer van Trichonida kom je bij een dorpje Thermo, bij de ruïnes van antiek Thermo, waar een interessant museum gevestigd is.

Bekijk foto's Agrinio
Etoloakarnania: Waar ligt Agrinio?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Agrinio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021