Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nafpaktos

Nafpaktos

Nafpaktos. Nafpaktos is een prachtige stad met een mooie Venetiaanse vesting waar ongeveer 20000 inwoners wonen. Deze stad ligt aan de oevers van de gelijknamige baai naast de plek waar de rivier Mornos uitmondt, 10 kilometer van Antirrio. In Antirrio bevindt zich de brug die die sinds 2004 Centraal Griekenland met Peloponnesos verbindt.

"Nafpaktos" betekent letterlijk: bouw van schepen. Dit komt omdat reeds in de oudheid hier schepen werden gebouwd. Tijdens de Romeinse bezetting was Nafpaktos erg welvarend, dat kwam mede door de ligging, recht tegenover Peloponnesos. In 553 werd deze stad door een aardbeving helemaal vernield.  Bekend is de zeeslag van Nafpaktos, in Europa beter bekend als de slag van Lepanto, dat in de wateren van de golf van Patras in het jaar 1571 plaats vond.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Nafpaktos zijn de Venetiaanse haven en het kasteel. Een wandeling door de met steen geplaveide straatjes waar traditionele huisjes is meer dan de moeite waard. Aan de pittoreske haven zijn traditionele cafés en tavernes. Ten westen van de haven staat het beeld van Miguel de Cervantes, bekend van zijn boek Don Quichot, die als 23jarige soldaat aan de slag bij Lepanto deel nam.

In Nafpaktos bevindt zich ook het huis van de Griekse held “Markos Botsaris” dat tegenwoordig een museum is. De stranden van Nafpaktos liggen ten westen en oosten van de stad. Dat zijn de stranden van Psani en Grimbovo waar hoge platanen op het strand zijn.  

Foto's Nafpaktos - Nafpaktos in beeld

Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 27 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Nafpaktos Etoloakarnania - Centraal Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Nafpaktos»


Gemiddelde temperaturen Nafpaktos Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Nafpaktos?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Nafpaktos


Nafpaktos

5 beoordelingen
7.40

Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift
© De Griekse Gids 2000-2020