Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Nafpaktos

Nafpaktos - vakantie, informatie en leuke tips


Nafpaktos. Nafpaktos is een prachtige stad met een mooie Venetiaanse vesting waar ongeveer 20.000 inwoners wonen. Deze stad ligt aan de oevers van de gelijknamige baai naast de plek waar de rivier Mornos uitmondt, 10 kilometer van Antirrio. In Antirrio bevindt zich de brug die die sinds 2004 Centraal Griekenland met Peloponnesos verbindt.

"Nafpaktos" betekent letterlijk: bouw van schepen. Dit komt omdat reeds in de oudheid hier schepen werden gebouwd. Tijdens de Romeinse bezetting was Nafpaktos erg welvarend, dat kwam mede door de ligging, recht tegenover Peloponnesos. In 553 werd deze stad door een aardbeving helemaal vernield. Bekend is de zeeslag van Nafpaktos, in Europa beter bekend als de slag van Lepanto, die in de wateren van de golf van Patras in het jaar 1571 plaatsvond.

"Traditioneel Nafpaktos met zijn de Venetiaanse haven en het kasteel"

Aan de pittoreske haven zijn traditionele cafés en tavernes. Ten westen van de haven staat het beeld van Miguel de Cervantes, bekend van zijn boek Don Quichot, die als 23-jarige soldaat aan de slag bij Lepanto deel nam. In Nafpaktos bevindt zich ook het huis van de Griekse held “Markos Botsaris” dat tegenwoordig een museum is. De stranden van Nafpaktos liggen ten westen en oosten van de stad. Dat zijn de stranden van Psani en Grimbovo waar hoge platanen op het strand zijn.  

Nafpaktos
Nafpaktos

Bekijk foto's NafpaktosGeschiedenis Nafpaktos

Nafpaktos is een stad met een rijke geschiedenis. Hier vond op 7 oktober 1571 de beroemde slag van Lepanto plaats. Het was een zeeslag tussen de vloot van de Heilige Liga en de Ottomaanse strijdkrachten. De overwinning van de Heilige Liga was zeer belangrijk omdat het de uitbreiding van de Ottomaanse strijdkrachten verder in de Middellandse Zee stopte. Elk jaar begin oktober kun je een reconstructie van de strijd zien.

Nafpaktos
Nafpaktos haven en kasteel

Het kasteel van Nafpaktos

Op de helling van een heuvel, aan de voet van de berg Rigani, bevindt zich het kasteel van Nafpaktos, een van de best bewaarde kastelen in Griekenland. De stad Nafpaktos kreeg zijn Griekse naam vanwege de scheepsbouwactiviteiten waarin het zich bezighield. Buitenlanders noemden de stad Lepanto, en onder deze naam werd het bekend in heel Europa. Het kasteel van Nafpaktos heeft zijn huidige staat te danken aan conserveringswerkzaamheden die in verschillende perioden over vele eeuwen zijn uitgevoerd.

Bezienswaardigheden Nafpaktos

  • Het Venetiaanse kasteel van Nafpaktos. Het is een groot en goed bewaard gebleven bouwwerk dat je niet mag missen. Het is te zien vanuit de haven en vanaf veel punten in de stad. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend. Je kunt de beroemde Rio-Antirio-brug en de Venetiaanse haven vanaf hier goed zien.
  • De toren van Botsaris en het Botsari-museum dat deel uitmaakt van de Venetiaanse toren van Botsaris. Het is een historisch monument dat wordt beheerd door de liefdadigheidsinstelling Botsaris Foundation. Het is de moeite waard om een verzameling replicaschilderijen en gravures te bekijken die inzicht geven in de grote slag van Lepanto van 1571.
  • Wandel door de smalle geplaveide straatjes van de oude stad met de prachtige huizen en bloeiende bloemen.
  • De haven is een centrale ontmoetingspunt voor de lokale bevolking. De gezellige cafés en restaurantjes liggen in de schaduw van de historische muren van de stad.
  • Bekijk het standbeeld van Miquel de Cervantes, een van de grootste Spaanse schrijvers en de auteur van Don Quichot. Hij vocht hier in de Slag bij Lepanto en verloor daarbij zijn linkerhand.
  • Zwemmen en zonnen op een van de twee prachtige stranden, beide met een blauwe vlag.
  • Het standbeeld van Giorgos Anemogiannis op de westelijke wal in de buurt van de haven van Nafpaktos. Giorgos Anemogiannis (1796-1821) werd geboren op het eiland Paxi en nam deel aan de beraadslaging van Nafpaktos van de Turken tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog. In mei 1821 probeerde hij de Turkse vloot in de haven van Nafpaktos te verbranden. Hij faalde echter en werd gevangen genomen door de Turken, die hem daarna hebben gedood. Vanwege zijn moed en bijdrage aan de vrijheid van Griekenland wordt Giorgos Anemogiannis beschouwd als een nationale held, aangezien hij zijn leven verloor bij de verdediging van zijn land.
  • De pittoreske kerk van de profeet Elias. Dit kerkje bevindt zich in het kasteel van Nafpaktos. Deze kleine kapel is gemaakt van steen en heeft een wit kruis op de muur.

Nafpaktos standbeeld
Nafpaktos standbeeld Anemogiannis


Griekse spullen bestellen

Etoloakarnania: Waar ligt Nafpaktos?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Nafpaktos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Nafpaktos

jaap satter
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Nafpaktos:
Ben er nu voor de 30ste keer geweest; wil je een fantasie, dan ga je hier niet naar toe, wil je griekenland/ neem eens een kijkje! groet jaap


Walter W. Krijthe
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Nafpaktos:
Goed, ik ben enigzins bevooroordeeld, omdat ik vrienden heb wonen in Nafpaktos. Maar Nafpaktos is zeker een bezoekje waard. De haven is uniek in Griekenland.


Ben je zelf ooit naar Nafpaktos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Nafpaktos Etoloakarnania

dinsdag
Weer en klimaat Nafpaktos
35°C

woensdag
Weer en klimaat Nafpaktos
35°C

donderdag
Weer en klimaat Nafpaktos
36°C

vrijdag
Weer en klimaat Nafpaktos
37°C

zaterdag
Weer en klimaat Nafpaktos
37°C

zondag
Weer en klimaat Nafpaktos
37°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024