Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Etoliko

Etoliko - een bijzonder eilandje bij Messolongi


Etoliko. Etoliko is een stadje in het departement Etoloakarnania, op het vasteland van Centraal Griekenland. Etoliko is een bijzonder stadje want het ligt op een eilandje in het midden van een grote lagune, 12 kilometer ten noordwesten van de stad Messolongi. Ten zuiden van het stadje ligt de golf van Patras.

Het eilandje is dichtbevolkt en heeft een maximale lengte van 665 meter en een maximale breedte van 532 meter. Aan beide zijden van het eiland zijn er stenen bruggen die het eiland met het vasteland verbinden, de lengte van deze bruggen is ongeveer 300 meter. De bruggen van Etoliko zijn rond het jaar 1848 gebouwd.

Het eiland bestond oorspronkelijk uit vier kleinere eilandjes die dicht bij elkaar lagen, de bewoners van deze eilandjes waren vissers. De eilandjes waren met elkaar verbonden door middel van houten bruggen. In de loop der tijd is men de ruimtes tussen de eilandjes met zand gaan opvullen waardoor het een geheel werd. Ook naar buiten toe is men het eiland gaan vergroten en heeft het de huidige grootte verkregen.

Etoliko
Etoliko

Etoliko ligt in een zeldzaam ecosysteem met wetlands waar meer dan 250 soorten vogels leven. Dit gebied wordt beschermd door de conventie van Ramsar, een internationale overeenkomst betreffende wetlands waar watervogels leven.

In het dorp zijn veel smalle straatjes waar meestal eenrichtingsverkeer van toepassing is. Rondom het eiland is een grotere dubbele ringweg. In het centrum zijn meerdere mooie kerken. Bij het plein naast de grote kerk zijn terrasjes van restaurants en cafés.

Etoliko ligt vrij afgelegen van toeristische plaatsen, hier zal je dus als toerist waarschijnlijk niet zo snel naar toe rijden. Wij reden er vanaf Lefkas naartoe, de afstand vanaf Lefkas stad is 116 kilometer. Vanaf Patras is de afstand aanzienlijk korter (56 km), daar steek je van de Peloponnesos over naar het vasteland (Centraal Griekenland) bij Rio-Antirrio.

Bekijk foto's EtolikoLuchtvideo Etoliko (Aitoliko)

video Etoliko

Dronevideo van Etoliko - © De Griekse Gids

 


Griekse spullen bestellen

Etoloakarnania: Waar ligt Etoliko?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Etoliko


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Etoliko

Jorgos
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Etoliko:
Etoliko is een bijzonder stadje op een piepklein eiland in midden van een grote lagune - zee. Op het eiland wonen ongeveer 5000 inwoners. Er zijn allerlei winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Hoewel het stadje door toeristen bezocht wordt, hotels zijn er eigenlijk bijna niet. Het is absoluut de moeite waard om Etoliko te bezoeken wanneer je in de buurt bent.


Ben je zelf ooit naar Etoliko geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Etoliko Etoloakarnania

dinsdag
Weer en klimaat Etoliko
29°C

woensdag
Weer en klimaat Etoliko
29°C

donderdag
Weer en klimaat Etoliko
29°C

vrijdag
Weer en klimaat Etoliko
31°C

zaterdag
Weer en klimaat Etoliko
33°C

zondag
Weer en klimaat Etoliko
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024