Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Etoliko

Etoliko - vakantie, informatie en leuke tips

Etoliko.Etoliko is een stadje in het departement Etoloakarnania, op het vasteland van Centraal Griekenland. Etoliko is een bijzonder stadje want het ligt op een eilandje in het midden van een grote lagune, twaalf kilometer ten noordwesten van de stad Messolongi. Ten zuiden van het stadje ligt de golf van Patras.

Het eilandje is dichtbevolkt en heeft een maximale lengte van ongeveer 665 meter en een maximale breedte van 532 meter. Aan beide zijden van het eiland zijn er stenen bruggen die het eiland met het vasteland verbinden, de lengte van deze bruggen is ongeveer 300 meter. De bruggen van Etoliko zijn rond het jaar 1848 gebouwd.

Het eiland bestond oorspronkelijk uit vier kleinere eilandjes die dicht bij elkaar lagen, de bewoners van deze eilandjes waren vissers. De eilandjes waren met elkaar verbonden doormiddel van houten bruggen. In de loop der tijd is men de ruimtes tussen de eilandjes met zand gaan vullen waardoor het een geheel werd. Ook naar buiten toe is men het eiland gaan vergroten en heeft het de huidige grootte verkregen.

Etoliko ligt in een zeldzaam ecosysteem met wetlands waar meer dan 250 soorten vogels overleven. Dit gebied wordt beschermd door de conventie van Ramsar, een internationale overeenkomst betreffende wetlands waar watervogels wonen.

In het dorp zijn veel smalle straatjes waar meestal eenrichtingsverkeer van toepassing is. Rondom het eiland is een grotere dubbele ringweg. In het centrum zijn meerdere mooie kerken. Bij het plein naast de grote kerk zijn terrasjes van restaurants en cafés.

Etoliko ligt vrij afgelegen van toeristische plaatsen, hier zal je dus als toerist waarschijnlijk niet zo snel naar toe rijden. Wij reden er vanaf Lefkas naartoe, de afstand vanaf Lefkas stad is 116 kilometer. Vanaf Patras is de afstand aanzienlijk korter (56 km), daar steek je van Peloponnesos over naar het vasteland (Centraal Griekenland) bij Rio-Antirrio.

Bekijk foto's EtolikoLuchtvideo Etoliko (Aitoliko)

video Etoliko

Dronevideo van Etoliko - ©De Griekse Gids

 


Etoloakarnania: Waar ligt Etoliko?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Etoliko


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021