Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Paleros

Paleros - vakantie, informatie en leuke tips

Paleros. Paleros is een badplaats in het westen van het Griekse departement Etoloakarnania, het ligt aan de Ionische zeekust, precies tegenover het eiland Lefkas. Het stadje ligt op het Griekse vasteland, dertig kilometer ten zuiden van het vliegveld Aktion. Aktion is het vliegveld waar toeristen aankomen die als bestemming Epirus en Lefkas hebben.

In Paleros wonen ongeveer 2500 inwoners. Het gebied rond Paleros is erg afwisselend, er zijn bergen en vlaktes, meren en bossen. De hoogste berg is hier Sereka dat 1171 meter hoog is. In het stadje is er een jachthaven en op het centrale plein daar waar allerlei restaurants, bars en cafetaria’s zijn, is het vooral in de zomer erg gezellig. Erg populair is de taverna van mevrouw Anna, een Griekse die in Australië heeft gewoond en nu de taverne, samen met haar kinderen en kleinkinderen runt. In de zomermaanden worden hier ook allerlei activiteiten gehouden zoals tentoonstellingen en concerten. Bij de haven is er een klein zand-kiezelstrand maar het langste strand ligt net buiten het stadje. Op deze stranden zijn allerlei watersporten mogelijk.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is hier Oud-Paleros die hoog op de bergen net buiten Paleros ligt en waar in de oudheid meer dan 10.000 mensen leefden. Paleros is economisch gezien, door de veehouderij, een van de meest welvarende streken van het Griekse vasteland. In dit gebied hebben veehouders veel schapen, geiten en koeien en wordt vlees en melk verhandeld. Door de economische crisis de afgelopen jaren, veel jongeren hebben zich de afgelopen jaren in de landbouw en de veehouderij gericht.

 

Bekijk foto's Paleros
Etoloakarnania: Waar ligt Paleros?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Paleros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021