Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Amfilochia

Amfilochia - vakantie, informatie en leuke tips

Amfilochia. Amfilochia is een kustplaats in het departement Etoloakarnania van Centraal Griekenland (Griekse vasteland). Amfilochia ligt helemaal in het zuidoosten van de golf van Amvrakikos, 55 kilometer ten zuidoosten van Preveza. Het stadje, dat ongeveer 4000 inwoners telt, ligt op de hellingen van twee schuin tegenover elkaar liggende bergen en is tot beneden aan het water gebouwd. Aan de kade zijn veel tavernes, cafés en allerlei winkels. Er is een boulevard waar je een lange wandeling kunt maken langs het water. Grote stranden zijn er niet, aan weerszijden zijn twee kleinere stranden die zich onder eucalyptusbomen bevinden en waar ligstoelen beschikbaar zijn. In Amfilochia is een haven waar vooral vissersboten en handelsboten aanmeren. Voor zeilboten is weinig ruimte, dat komt door de harde noordwesten wind die hier altijd waait. De culturele vereniging van Amfilochia organiseert het hele jaar door diverse activiteiten, zoals tentoonstellingen, concerten en theatervoorstellingen. Andere steden in de regio behalve Preveza (57 km) zijn Arta (44 km) en Agrinio (41 km).

Amfilochia is een toeristisch stadje in die zin dat het vooral door Griekse toeristen bezocht wordt. Buitenlandse toeristen zijn er ook, het zijn vooral dagjesmensen die aan het rondtoeren zijn en hier een uitstapje naartoe maken.

Bekijk foto's Amfilochia


Amfilochia


Beoordeel Amfilochia (Etoloakarnania) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Amfilochia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Etoloakarnania: Waar ligt Amfilochia?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Amfilochia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Amfilochia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021