Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vonitsa

Vonitsa - vakantie, informatie en leuke tips

Vonitsa. Vonitsa is een leuk stadje op het Griekse vasteland, in het departement Etoloakarnania. Het ligt aan de zuidelijke kust van de golf van Amvrakikos, tien kilometer ten oosten van Aktion, de internationale luchthaven van Preveza (Parga) en Lefkas. Met andere woorden, vanaf Vonitsa ben je binnen 20 minuten in Lefkas stad en Preveza stad. Binnen 60 minuten ben je in Parga.

Vonitsa is erg gezellig en wordt door velen beschouwd als de poort naar de Amvrakikos baai. In het stadje, bij het water, zijn veel leuke restaurants en cafés zijn. Er is leuke haven waar vissersboten en zeilboten aanmeren. Ten oosten van de stad ligt het zand-kiezelstrand waar door de gemeente parasols aan het strand zijn geplaatst. Het gebied waar Vonitsa ligt, is een gebied dat iets van het Gardameer heeft. Heel veel groen, bergen en heuvels eromheen.

In Vonitsa, dat in de 7e eeuw voor Christus door Korintiërs is gesticht, bevindt zich een mooie fort.  De oorspronkelijke naam van het stadje was ‘Anaktorio’. Aan de ene kant van het fort bevindt zich het stadje, aan de andere kant bevindt zich een bos. Het kasteel is door de Venetianen bovenop de ruïnes van een oudere kasteel uit de Byzantijnse tijd gebouwd.

Ten oosten van het stadje ligt het eilandje Koukouvitsa. Je kunt naar dit eilandje wandelen want er is een stenen brug aangelegd om te voet naar het eilandje te lopen. In de zomermaanden worden hier concerten en theatervoorstellingen gegeven.

Bekijk foto's VonitsaLuchtvideo Vonitsa (Drone 4K)

Video Vonitsa ©De Griekse Gids


Etoloakarnania: Waar ligt Vonitsa?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Vonitsa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021