Met Tui naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Anaxos


Anaxos - Lesbos (Griekenland)

Anaxos. Het toeristenplaatsje Anaxos ligt aan de noordkust van Lesbos, op ongeveer 58 kilometer afstand van de hoofdstad Mytilini en op drie kilometer afstand van het leuke plaatsje Petra. Anaxos heeft een fijn zandstrand. Op dit strand staan strandbedjes en parasols.

Toen wij een drankje bestelden bij de eigenaar van de strandbedjes, mochten we er gratis liggen. Wij hebben hier een heerlijk dagje aan het strand doorgebracht en lekkere vers geperste smoothies besteld. Het is een klein en rustig plaatsje, met heel wat taverna’s, souvenirwinkeltjes en bars.Vanuit Anaxos is het leuk om het eiland met een auto of scooter te ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld naar Molyvos gaan (aanrader) of naar Skala Kallonis. Het dichtbij liggende dorpje Petra, dat een echte, gezellige dorpskern heeft, kan je te voet te bereiken.

Er is in Anaxos een boulevard aan het strand, waar heel wat restaurantjes liggen. Hier in Anaxos en omgeving kom je nog vaak ezels tegen die dienen ter vervoer en schapen die over de weg geleid worden door schaapherders. Anaxos heeft geen traditionele bebouwing, het bestaat vooral uit een lange straat met hotels, en appartementjes en  een paar straatjes die van de asfaltweg  naar de boulevard aan zee leiden. Aan het strand staat boven op een rots een leuk wit molentje. Je kan heerlijk wandelen in de omgeving en in het voorjaar ruikt het er naar de bloemen en kruiden. De Grieken in Anaxos moeten het van het toerisme hebben en ze zijn erg vriendelijk.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Anaxos - Anaxos in beeld

Windmolen Anaxos - Foto van De Griekse Gids Schildpad nabij Skoutaros op de weg Antissa-Anaxos - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 7 - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 9 - Foto van De Griekse Gids Monument in Antissa op de route Sigri-Anaxos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Monument in Antissa op de route Sigri-Anaxos - Foto van De Griekse Gids Restaurant Paradeisos in Anaxos - Foto van De Griekse Gids Anaxos Lesbos | Griekenland | De Griekse Gids 17 - Foto van De Griekse Gids Aan het strand van Anaxos - Foto van De Griekse Gids Parasols en ligbedden aan strand Anaxos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Anaxos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Anaxos
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Lesbos: Waar ligt Anaxos?

Uitstapjes / Trips vanaf Anaxos
De kaart / landkaart van Lesbos (©De Griekse Gids)