Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Sigri

Sigri Lesbos (Lesvos) - vakantie, informatie en leuke tips

Sigri. Op de meest westelijke punt van het eiland Lesbos ligt het pittoreske vissersdorp Sigri, met zijn kleine kasteel. Sigri ligt 98 kilometer ten westen van Mytilini, met de auto heb je ruim twee uur nodig om hier te komen.

In Sigri zijn wat leuke restaurantjes en een aantal mooie stranden. Hier bevindt zich ook het Museum van het Versteende woud, dat zich uitstrekt in de streek tussen Sigri, Eressos en Antissa. Let op: het Versteende Woud is gesloten in 2019. Wel kunt u het museum in Sigri bezoeken.

Het versteende woud is een uniek beschermd natuurmonument. Het is ontstaan in de prehistorie toen door een vulkaanuitbarsting de bomen werden bedolven onder vulkanische as. De bomen van het versteende woud zijn twintig miljoen jaar oud en men heeft hier fossiele bomen en planten gevonden, zoals de sequoia boom, die je tegenwoordig alleen nog maar in tropische en subtropische klimaten kunt vinden. Hieruit concluderen wetenschappers dat Lesbos in de prehistorie een tropisch klimaat had.

Het Versteende Woud van Lesbos is het grootste park van de wereld met versteende bomen. Door de vulkaan uitbarstingen zijn zeer grote bomen met wortel en al versteend. In het park kun je een korte of een lange wandelroute volgen.

Lees ook: Het versteende woud op Lesbos

Bekijk foto's Sigri


Sigri


Beoordeel Sigri (Lesbos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Sigri? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0


Lesbos: Waar ligt Sigri?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Sigri


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Sigri

Hans van Isselt
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 7 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Sigri:
Ik kom hier al meer dan 30 jaar (toen ik zelf 30 was). Voor mensen die rust zoeken (vooral in de zin van "weinig toeristen") is dit een verrukkelijk oord. Dorp telt 450 inwoners. Prachtig groot strand (meer dan 1 km lang) voor jou alleen, op 2 km van het dorp. Heerlijk eten in een van de negen taverna's. 's Avonds Griekse of westerse muziek in een van de plm. 10 café's. En natuurlijk het Versteende Woud plus bijbehorend fraai, modern museum. Super jammer dat vanuit Nederland geen accommodaties worden aangeboden!!


marjan schouten
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 5 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 1 - Cultuur: 7 - Stranden: - Omgeving: 7

Toelichting Sigri:
Sigri, het versteende woud, op een vrij open vlakte liggen versteende bomen her en der verspreid, niet echt héél speciaal, maar om op de route mee te nemen wanneer je een paar dagen een huurauto hebt, best de moeite waard.


Ben je zelf ooit naar Sigri geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Petra vakantie
Petra vakantie
Versteende woud vakantie
Versteende woud vakantie
Molyvos vakantie
Molyvos vakantie
Mytilini vakantie
Mytilini vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021