Mytilini (Lesbos)

Mytilini of Mitilini. Mytilini is de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos, maar tevens één van de oudste steden van Griekenland, met een geschiedenis die reeds in het jaar 3.000 voor Christus begon. De stad heeft zijn naam te danken aan één van de dochters van Makaras, de mythologische Koning van het eiland. Doordat de stad is samengevoegd met de schilderachtige omliggende gemeenschappen Loutra, TaxiarchisPanagiouda, Moria, Alifada, Pamfila en Agia Marina en door de omgeving die is begroeid met olijfbomen, straalt Mytilini een schilderachtige schoonheid uit en de stad biedt een prachtig uitzicht over zee.

De stad wordt gesierd door een Byzantijnse burcht. De burcht is ook een levendige plek in de stad, omdat hier tijdens de zomermaanden interessante culturele evenementen plaatsvinden, deze burcht bevindt zich ten noorden van de haven. De Metropolitaanse kerken uit de 17e eeuw geven Mytilini ook een mooie uitstraling, de koepel zal u meteen opvallen bij aankomst aan de haven; de Agios Therapon kerk met zijn indrukwekkende architectuur en de kerk van de wonderbaarlijke Taxiarchis in het gelijknamige deel van de stad. Mytilini biedt bijzondere musea en bezienswaardigheden, zoals de twee archeologische musea, het Theofilos museum en het museum voor moderne kunst Teriad, het antieke theater, het Romeinse Aquaduct, de herenhuizen die unieke voorbeelden zijn van architectonische kunst, het Vrijheidsbeeld etc. Mytilini is een zeer levendige, grote stad, met een gezellig nachtleven.

Er zijn ouderwetse eethuizen en ouzeries en de prijzen zijn hier meer dan betaalbaar. Aan de haven zijn er ook allerlei hotels met uitzicht op de zee. Een van de populaire stranden van de stad, waar in de zomer veel vertier is, is het Tsamakia strand. Dit bevindt zich aan de voet van het kasteel. Ook is het de moeite waard om te genieten van een warm bad in de thermale baden van Thermi, dat op acht kilometer van de hoofdstad ligt. In de vele pittoreske vissershaventjes kun je heerlijke lokale "mezedes"(hapjes) uitproberen met de geur en de smaak van plaatselijke olijfolie en altijd vergezeld van een glas wereldbekende ouzo Mytilinis.

Foto's Mytilini - Mytilini in beeld

Kerkje bij vliegveld Mytilini | Lesbos Griekenland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 6 - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 9 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 11 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 5 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 7 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 1 - Foto van De Griekse Gids Haven Mytilini foto 13 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op haven Mytilini, de noordelijke oever foto 2 - Foto van De Griekse Gids Mytilini, de hoofdstad - Foto van De Griekse Gids Nel Lines Theofilos in Mytilini - Foto van De Griekse Gids Het kasteel in de bosrijke omgeving in Mytilini - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mytilini»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Mytilini?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Mytilini


Lesbos vakanties

Huize Rodi

Bekijken

Huize Rodi
Lesbos
Molyvos
Huize Gea

Bekijken

Huize Gea
Lesbos
Petra
App. Molivos Queen

Bekijken

App. Molivos Queen
Lesbos
Molyvos
Blue Sky

Bekijken

Blue Sky
Lesbos
Petra
© De Griekse Gids 2000-2019