Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Mytilini

Mytilini Lesbos (Lesvos) - vakantie, informatie en leuke tips


Mytilini of Mitilini. Mytilini is de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos, maar tevens één van de oudste steden van Griekenland, met een geschiedenis die reeds in 3000 voor Christus begon. De stad heeft zijn naam te danken aan één van de dochters van Makaras, de mythologische Koning van het eiland. Doordat de stad is samengevoegd met de schilderachtige omliggende gemeenschappen Loutra, TaxiarchisPanagiouda, Moria, Alifada, Pamfila en Agia Marina en door de omgeving die is begroeid met olijfbomen, straalt Mytilini een schilderachtige schoonheid uit en de stad biedt een prachtig uitzicht over zee.

De stad wordt gesierd door een Byzantijnse burcht. De burcht is ook een levendige plek in de stad, omdat hier tijdens de zomermaanden interessante culturele evenementen plaatsvinden, deze burcht bevindt zich ten noorden van de haven. De Metropolitaanse kerken uit de 17e eeuw geven Mytilini ook een mooie uitstraling, de koepel zal iedereen meteen opvallen bij aankomst aan de haven; de Agios Therapon kerk met zijn indrukwekkende architectuur en de kerk van de wonderbaarlijke Taxiarchis in het gelijknamige deel van de stad.

Mitilini
Mytilini

Mytilini biedt bijzondere musea en bezienswaardigheden, zoals de twee archeologische musea, het Theofilos museum en het museum voor moderne kunst Teriad. Het antieke theater, het Romeinse Aquaduct, de herenhuizen en het Vrijheidsbeeld zijn unieke voorbeelden van architectonische kunst. Mytilini is een zeer levendige en grote stad met een gezellig nachtleven.

Vakantie Lesbos

Wil je een heerlijke vakantie op Lesbos meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan het uitgebreide Lesbos vakantieoverzicht. Boek je vakantie bij Griekse Gids Reizen, we zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's MytiliniEr zijn ouderwetse eethuizen en ouzeries en de prijzen zijn hier meer dan betaalbaar. Aan de haven zijn er ook allerlei hotels met uitzicht op de zee. Een van de populaire stranden van de stad, waar in de zomer veel vertier is, is het Tsamakia strand. Dit bevindt zich aan de voet van het kasteel.

Ook is het de moeite waard om te genieten van een warm bad in de thermale baden van Thermi, dat op acht kilometer van de hoofdstad ligt. In de vele pittoreske vissershaventjes kun je heerlijke lokale "mezedes" (hapjes) uitproberen met de geur en de smaak van plaatselijke olijfolie en altijd vergezeld van een glas wereldberoemde ouzo Mytilinis.


Griekse spullen bestellen

Lesbos: Waar ligt Mytilini?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Mytilini


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Mytilini

michalis
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Mytilini:
ik vind hey super de gastvrij heid de mensen klasse


marjan schouten
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Mytilini:
Hoofdstad, druk, veel verkeer, leuke markt met winkelstraatjes, mooie havenpromenade met het beeld van de dichteres Sappho, moeite waard om te bezoeken met een huurauto of met de bus.


Ben je zelf ooit naar Mytilini geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Petra vakantie
Petra vakantie
Plomari vakantie
Plomari vakantie
Molyvos vakantie
Molyvos vakantie
Versteende Woud vakantie
Versteende Woud vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Mytilini Lesbos

zaterdag
Weer en klimaat Mytilini
32°C

zondag
Weer en klimaat Mytilini
34°C

maandag
Weer en klimaat Mytilini
35°C

dinsdag
Weer en klimaat Mytilini
35°C

woensdag
Weer en klimaat Mytilini
35°C

donderdag
Weer en klimaat Mytilini
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024