Skala Eressos (Lesbos)

Eressos en Skala Eressos. Eressos ligt 92 kilometer ten westen van Mytilini. Het is een stadje in het westen van Lesbos met bijzondere belangstelling voor zijn religieuze tradities en archeologische vondsten. Vier kilometer verder, in zuidelijke richting, ligt Skala Eressos, met een uitgestrekt zandstrand, een leuke vakantieplaats.

Skala Eressos is een gezellige badplaats waar veel leuke terrasjes zijn, leuke winkeltjes en goede hotels. Het zandstrand is mooi en groot. In het dorpje is een gezellig pleintje waar allerlei leuke tavernes en cafeetjes zijn.

In de buurt van Eressos ligt het klooster "Moni Pithariou". Eressos ligt net ten zuiden van het Versteende woud, dat zich uitstrekt in de streek tussen Sigri, Eressos en Antissa. Het versteende woud is een uniek beschermd natuurmonument. Het is ontstaan in de prehistorie toen door een vulkaanuitbarsting de bomen werden bedolven onder vulkanische as.  De bomen van het versteende woud zijn twintig miljoen jaar oud en men heeft hier fossiele bomen en planten gevonden, zoals de sequoia boom, die je tegenwoordig alleen nog maar in tropische en subtropische klimaten kunt vinden. Hieruit concluderen wetenschappers dat Lesbos in de prehistorie een tropisch klimaat had. Het Versteende Woud van Lesbos is het grootste park van de wereld met versteende bomen.Door de vulkaan uitbarstingen zijn zeer grote bomen met wortel en al versteend. In het park kun je een korte of een lange wandelroute volgen. 

Foto's Skala Eressos - Skala Eressos in beeld

Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Het gezellige plein van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Pittorsk pleintje Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Restaurant in steegje Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids De bakker van Skala Eressos met daarnaast een minimarket - Foto van De Griekse Gids Skala Eressos "Rocks - Foto van Niek restaurant Adonis in Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Landbouwtuinen bij Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Eressos en Skala Eressos | Lesbos Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Aankomst in Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Nabij het centrum van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids Terras aan het strand van Skala Eressos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Skala Eressos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lesbos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Lesbos: Waar ligt Skala Eressos?

Waar ligt Lesbos
De kaart / landkaart van Skala Eressos


Lesbos vakanties

Ikies

Bekijken

Ikies
Lesbos
Mytilini
Ismini

Bekijken

Ismini
Lesbos
Petra
App. Chalkiotis

Bekijken

App. Chalkiotis
Lesbos
Anaxos
Hotel Malemi Organic

Bekijken

Hotel Malemi Organic
Lesbos
Skala Kallonis
© De Griekse Gids 2000-2019