Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Mirtos

Mirtos Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

MIRTOS (MYRTOS) Ver verwijderd van het lawaaierige en overvolle massatoerisme vind je het vriendelijke dorp Mirtos met zijn typische, Kretenzer gastvrijheid. Mirtos ligt in het zuidoosten van Kreta, onder Agios Nikolaos en op ongeveer 15 kilometer van Ierapetra. Al meer dan dertig jaar zijn de inwoners van Mirtos ingespeeld op gasten uit heel Europa. Gasten die de schoonheid waarderen en respect hebben voor de tradities. De zevenhonderd inwoners van Mirtos wonen er het gehele jaar. Dat betekent dat er zuinig wordt omgesprongen met het dorp. Mirtos is een levendig dorp, waar iedereen, inwoners en gasten, zich thuis voelt. Loop op een mooie avond maar eens door het dorp. Bijna Iedereen zit lekker buiten en als je, als gast, hen groet, dan zullen zij altijd vriendelijk teruggroeten. Het dorp heeft gezellige straatjes, met winkeltjes, tavernes en tarrasjes. Langs de zee loopt een boulevard, waar ook verschillende restaurants en tarrasjes te vinden zijn.

Vergeleken met het noordelijk deel van Kreta is de zuidkant zonniger en warmer. Mirtos heeft een heel bijzonder subtropisch klimaat, omdat het wordt beschermd door het Dikti gebergte. Dit klimaat is bijna uniek voor het hele eiland. Het voorjaar en najaar zijn zonnig en de winter is mild. De zomer is natuurlijk zeer warm, maar door de ligging aan zee is er altijd een verkoelend zeewindje. In de lente en de herfst zie je gasten uit het noorden of uit het oosten van Ierapetra naar Mirtos komen, omdat men gehoord heeft dat het daar lekker uit de wind zo zonnig en zelfs warmer is.

Bij Mirtos is een leuk strand waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Er zijn strandbedjes en parasols beschikbaar. Ook kan je een mooie wandeling maken naar andere stranden in de buurt, zoals naar het strand van het dorpje Tertsa. Wandelen in de omgeving en het achterland van Mirtos is een echte aanrader, de natuur is prachtig afwisselend en er zijn veel verschillende wandelroutes. In Mirtos zijn verschillende kleinschalige hotelletjes om te overnachten en er zijn appartementen te huur.

Tekst mertiza.com

Bekijk foto's Mirtos


Mirtos

Beoordeel Mirtos (Lassithi Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Mirtos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.

Lees reviews:
30 beoordelingen

8.8

Bezienswaardigheden en uitstapjes vanaf Mirtos

- Wandelen naar het buurdorpje Tertsa
- Dagtripje naar Agios Nikolaos
- Dagtripje naar Elounda en Spinalonga
- Uitstapje naar Ierapetra
- Dagtripje naar Sitia en Vai
 


Lassithi Kreta: Waar ligt Mirtos?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Mirtos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Mirtos

Mieke
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Mirtos:
Bij Villa Mertiza, in Mirtos heerst een gemoedelijke sfeer met onovertroffen gastvrijheid en service door Dick en Siemon en hun staf. Het is kleinschalig, het heeft een gezellige mooie en goedverzorgde tuin, waar je rustig een boek kunt lezen en/of gezellig samenzijn met andere gasten. Het appartement wordt perfect schoongehouden door Maria. Op loopafstand is de boulevard met zijn diverse perfecte restaurants waar lokale producten tot een fantastisch mail worden gecreëerd. Kosten voor een diner zijn hier nog gemakkelijk mogelijk voor €10, -! In Mirtos ontmoet je de lokale uiterst vriendelijke bevolking het is een plek waar ik mijn hart aan heb verpand.


Nina
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Mirtos:
Ik ben er ongeveer 6 keer geweest, als kind, als puber en als volwassene. Het is gelukkig niet zo toeristisch als vele andere plekken op Kreta en dat is de charme. Elke keer dezelfde Griekse gezichten, een fijn strand, lekker eten en niet te veel poespas. Een goede plek om een rustige maar echt Griekse vakantie te vieren met lekker eten en zon.Voor (jonge) kinderen heb je villa Kastro met een zwembad, dat is wel aan te raden.


Ben je zelf ooit naar Mirtos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Nikolaos vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Sissi vakantie
Sissi vakantie
Vai vakantie
Vai vakantie
Spinalonga vakantie
Spinalonga vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021