Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vai

Vai Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Vai. Een voor Griekenland uniek palmenbos en een prachtige blauwe zee geven Vai op oost Kreta het uiterlijk van een paradijs. De naam komt van "vaia", wat in de taal van het volk palmtak betekent. Het bos is zeer oud, dat blijkt uit kunstuitingen van het Minoïsche Kreta. (De Palm van Theofrastos.)

"Het strand van Vai met de palmbomen ziet eruit als een paradijsje"

Het palmenbos met Kretenzische dadelpalmen, dat een grote trekpleister voor vele bezoekers is, is tegenwoordig een beschermd natuurgebied. Vai heeft een prachtig zandstrand. Het ligt helemaal in het oosten van het eiland en is via de weg Agios Nikolaos - Sitia te bereiken of via het zuiden, via het stadje Ierapetra.

Vai Kreta
Vai Beach Kreta

Elke dag komen er veel mensen naar Vai beach om het palmenbos en het strand te bewonderen en om er te zwemmen en zonnen. Er is een (betaald) parkeerterrein, waar je de auto kunt achterlaten. Vanaf het strand kun je het achtergelegen palmenbos mooi overzien.

Vanaf de rotsen aan de rand van het strand kan je het strand en het palmenbos nog mooier fotograferen, dit wordt ook veelvuldig door toeristen gedaan. Er zijn in Vai mogelijkheden om te waterskiën, duiken en je kunt er ook mooi snorkelen. Er zijn ligbedjes en parasols te huur. Vai beach behoort tot de moosite stranden van Kreta.

Luchtvideo Vai Kreta (4K - HD kwaliteit)

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de omgeving van Vai op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Oost Kreta. Deze regio is een prachtige vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta, doormiddel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken.

Bekijk foto's Vai
Griekse spullen bestellen

Lassithi Kreta: Waar ligt Vai?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Vai


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Vai

A. Biezeman
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 7 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 7 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Vai:
Het is alweer wat jaren geleden (2002) dat wij naar het strand bij VaiÂ? gingen (Bounty-reclame). Fantastische omgeving, we hebben er gesnorkeld in het zeewater (mooie visjes) en foto's gemaakt bij de palmbomen. Het was hoogzomer, en het strandzand was gloeiend heet onder onze voeten! Eettentjes vond ik niet zo bijzonder.... Naderhand schijnt er eens een brand te zijn geweest die de palmbomen heeft verwoest, plus een soort schimmel in de bomen die ook niet veel goed heeft gedaan (e.e.a. van horen zeggen). Ik weet dus niet hoe de bomen er momenteel bij staan....


Patty de Man
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting Vai:
Prachtig strand, wel druk in het hoogseizoen! Wij waren er in het voorseizoen en het was heerlijk rustig! Er waren wel wat mensen, maar niet veel. Het strand is heel mooi! Schitterend wit zand, lang, en breed. En het zeewater mooi helder. Er is 1 taverne, we hebben daar een hapje gegeten en het was best goed (in tegenstelling tot de meeste tavernes bij toeristische bezienswaardigheden). Niet om er nou voor terug te gaan, maar we hebben onze buiten prima kunnen vullen. (aangezien je nachtleven en kindvriendelijk niet HOEFT te beoordelen, waarom vullen mensen er dan een 1 in, zonde van het gemiddelde cijfer voor Vai)


Ben je zelf ooit naar Vai geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kato Zakros vakantie
Kato Zakros vakantie
Sissi vakantie
Sissi vakantie
Elounda vakantie
Elounda vakantie
Chrissi eiland vakantie
Chrissi eiland vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Vai Lassithi Kreta

zondag
Weer en klimaat Vai
32°C

maandag
Weer en klimaat Vai
31°C

dinsdag
Weer en klimaat Vai
31°C

woensdag
Weer en klimaat Vai
32°C

donderdag
Weer en klimaat Vai
33°C

vrijdag
Weer en klimaat Vai
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024