Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Rethymnon Kreta

Rethymnon Kreta - Vakantie in Griekenland


Regio Rethymnon vakantie. Rethymnon is een van de vier departementen van Kreta en ligt ten oosten van het departement Chania en ten westen van het departement Heraklion. De hoofdstad is de stad Rethymnon. In het departement Rethymnon ligt een deel van het Ida gebergte, er zijn veel Byzantijnse kerken en kloosters en een prachtige natuur. Onder andere de Kourtaliotiko kloof is imposant en indrukwekkend. Je kunt er een een zeer mooie wandeling maken. Op sommige plaatsen gaat de tocht van 4,5 uur door water dat tot knie- of heuphoogte kan komen, daarom kan er alleen in juli en augustus gelopen worden. Het eindpunt is het prachtige Preveli strand met palmbomen. Net als in het departement Chania komen ook de 'caretta-caretta' schildpadden hier op het strand om hun eieren te leggen. De mooiste stranden vind je o.a. in Damnoni, Plakias, Souda, Bali, Triopetra, Agios Pavlos, Panormo en Rethymnon stad. Ook het Preveli Palmenstrand is erg mooi. Een gezellig vissersdorpje met haven in het departement Rethymnon is Agia Galini. In het gebied bevinden zich bekende kloosters als het Arkadi Klooster en Preveli Klooster.

Boek je vakantie naar Rethymnon op Kreta

Bekijk hier het overzicht van touroperators die vakanties naar Rethymnon Kreta aanbieden. Je kunt je vakantie naar Kreta ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij kennen het eiland erg goed, omdat we er jarenlang gewoond hebben. 

Video over Departement Rethymnon

Bekijk de foto's Rethymnon Kreta - Fotoalbum Griekenland

Griekse spullen bestellen

Bezienswaardigheden en tips departement Rethymnon Kreta

Rethymnon is een zeer mooie en leuke stad, met heel veel gezellige smalle straatjes en leuke winkeltjes. Er is een lang en breed zandstrand met aan de overkant een boulevard met de winkeltjes, supermarkten en veel eet/drinkgelegenheden. Ook het vissershaventje is gezellig. Langs de haven liggen veel (vis)restaurantjes. Ook in de kleine straatjes van het oude stadsgedeelte kun je op zoek gaan naar goede restaurantjes. In het oude stadsgedeelte zijn veel winkeltjes te vinden. Er rijd een treintje door Rethymnon. De kleine steegjes zijn de moeite waard om door te lopen, kijk dan vooral naar de balkons. 

Een van de grootste en best bewaard gebleven kastelen van heel Kreta bevindt zich in Rethymnon stad: het Fortezza. Andere belangrijke monumenten in Rethymnon zijn de Neratze moskee (de Katholieke kerk van de heilige Katherina), de grote poort (megali porta, Porta Guerra), het Rimondi plein en de Venetiaanse Loggia. Vanuit Rethymnon kan men veel mooie dagtochten maken. In het gebied bevinden zich bekende kloosters als het Arkadi Klooster en Preveli Klooster en een deel van het Idi Gebergte met het hoogste punt van Kreta, de berg Ida Psiloritis (2456 meter). Een andere bezienswaardigheid is de Kourtaliotiko kloof, die bij het palmenstrand van Preveli uitmondt in de Libische Zee. Er gaat vanuit Rethymnon twee keer in de week een boot naar het vulkaaneiland Santorini.
 

Rethymnon stad

Rethymnon stad KretaRethymnon stad. De oude stad Rethymnon bestaat uit een wirwar van straten en steegjes, waar gezellige restaurantjes en leuke Griekse winkeltjes te vinden zijn. Ook bezit Rethymnon een prachtig zandstrand waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Bezienswaardigheden van Rethymnon zijn o.a.: de Venetiaanse haven, het archeologisch museum, Fortetza, de Rimondi fontein en de Agios Frankiskos kerk. Rethymnon stad is de hoofdstad van het departement Rethymnon.
Méér over Rethymnon stad »
 

Agia Galini

Agia Galini KretaAgia Galini. Het leukste dorpje van Zuid Kreta! Agia Galini is een fantastische vakantieplaats. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten, hoewel het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden is. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Agia Galini is een prima basis om uitstapjes te maken.
Méér over Agia Galini »

Agios Pavlos

Agios Pavlos KretaAgios Pavlos is een klein dorp aan de zuidkust van Kreta. Het ligt 45 kilometer ten zuiden van Rethymnon stad en 23 kilometer ten westen van Agia Galini. Om in Agios Pavlos te komen moet je eerst over een prachtig berggebied rijden maar de beloning is groot als je opeens het uitzicht op de zee en het dorp ziet verschijnen. Agios Pavlos wordt vooral door mensen bezocht die van rust houden. Er zijn meerdere tavernes, eentje bij het strand en eentje, boven op de rots.
Méér over Agios Pavlos »
 

Anogia

Chersonissos KretaAnogia is een toeristisch bergdorp, 55 km ten zuidoosten van Rethymnon stad. Anogia ligt aan de rand van het Ida plateau op 750 meter hoogte. Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn er meerdere tavernes en cafés. Het is een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid. Ze hebben zowel tijdens Turkse bezetting als tijdens de Duitse bezetting gestreden tegen de bezetter.
Méér over Anogia »
 

Arkadi

Arkadi KretaTen zuiden van Rethymnon stad, ligt het beroemde klooster van Arkadi. Hier stierven honderden verzetstrijders, vrouwen en kinderen tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. Het Arkadi-klooster heeft een grote rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken. Het trekt veel toeristen aan, zowel Kretenzers, als ook buitenlanders.
Méér over Arkadi »
 

Bali

Bali KretaBali ligt ongeveer dertig kilometer ten oosten van Rethymnon stad. Het is van oorsprong een vissersdorp dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een uitermate toeristisch vakantieoord. In het dorp is het erg gezellig, er zeel veel leuke tavernes en cafes. Bij het haventje zijn enkele stranden maar ook buiten het dorp zijn er mooie stranden. In de oudheid lag hier de antieke stad Astali, dat de haven van het antieke Axos zou zijn geweest.
Méér over Bali »
 

Eleftherna

Eleftherna KretaEleftherna is een traditioneel Kretenzisch dorpje, 23 kilometer ten zuidoosten van Rethymnon stad. Het ligt in het midden van mooie weelderige natuur. Het dorp is vooral bekend om de archeologische opgravingen en het nieuwe museum dat in juni 2016 zijn deuren heeft geopend. De antieke stad die hier ligt, is in 3000 v.Chr. gesticht. Het antieke Eleftherna ligt op de top van een heuvel. Op de westelijke hellingen van de heuvel is een begraafplaats uit de Geometrische en de Archaïsche periode ontdekt.
Méér over Eleftherna »
 

Kourtaliotiko kloof

Kourtaliotiko kloof KretaDe Kourtaliotiko Kloof, ook wel de kloof van Kourtaliotis genoemd, ligt in het departement Rethymnon op Zuid Kreta. De kloof ligt op 22 kilometer ten zuiden van Rethymnon stad. Je kunt hier een zeer mooie wandeling maken. Op sommige plaatsen gaat de wandeltocht van ruim vier uur door water dat tot knie- of heuphoogte kan komen, daarom kan er alleen in juli en augustus gelopen worden. De kloof begint bij het dorp Koxare en loopt tussen de bergen Kouroupa (984 m) en Xiro Oros, wat droge berg betekent (904m).
Méér over de Kourtaliotiko kloof »
 

Loutra

Loutra KretaLoutra is een klein traditioneel dorp in het departement Rethymnon op Kreta. Het ligt ongeveer 4 kilometer van de baai van Rethymnon en ter hoogte van het strand Pigianos Kampos. De stad Rethymon ligt ongeveer 8 kilometer van Loutra. Loutra is een middeleeuws dorp, je kunt het makkelijk vinden want het ligt op de route Pigi-Arkadi. Het is omgeven door olijfgaarden. Het heeft Venetiaanse invloeden en dat zie je aan de bouw van sommige huizen.
Méér over de Loutra »
 

Melambes

Melambes KretaMelambes behoort tot de gemeente van Lambi en heeft ongeveer 1000 inwoners. Melambes ligt tussen Spili en Agia Galini en op 570 meter hoogte boven het zeeniveau. In het centrum van het dorp zijn er aantal cafés, een bakker, een slager, een groenteboer en een taverna. Heel veel bewoners van Melambes werken in de zomer in het toeristische Agia Galini. Melambes is een bergdorpje dat aan de noordelijke hellingen van de berg Vouvala ligt, vijfenveertig kilometer van Rethymno stad.
Méér over Melambes »
 

Melidoni

Melidoni KretaMelidoni. Melidoni is een typisch Kretenzisch dorp, 31 kilometer ten oosten van Rethymnon stad. Op ongeveer 2 km van het dorp Melidoni ligt de gelijknamige grot, een van de bekendste grotten van Kreta. De hoge zalen met gigantische stalagmieten maken indruk. De grot is van groot speleologisch, archeologisch en historisch belang. Opgravingen hebben aangetoond dat de grot vanaf het late Neolithicum en de Minoïsche voorpaleisperiode bewoond werd, tot aan de moderne tijd.
Méér over Melidoni »

Panormos

Panormos KretaPanormos is een klein dorpje dat op zo'n 10 km. afstand van Rethymon ligt. Het dorp heeft zich de laatste jaren toeristisch enorm ontwikkeld, mede door de komst van grotere hotelketens. In het voorjaar en najaar is het hier heerlijk rustig en gemoedelijk. In het hoogseizoen wordt het erg druk. Panormos is een typisch Grieks dorpje met smalle steegjes waar je nog echt de Griekse sfeer kunt proeven. Er zijn meerdere goede taverna's in het dorp en aan de haven.
Méér over de Panormos »
 

Plakias

Panormos KretaPlakias is een geliefde toeristische badplaats op Kreta. Plakias ligt 35 kilometer ten zuiden van de stad Rethymnon, helemaal aan de zuidkust van Kreta. Plakias, dat vroeger een vissersdorp was, heeft een leuke boulevard met winkeltjes, terrasjes en restaurants. De tavernes aan het strand serveren heerlijke gerechten en de prijzen zijn hier zeer betaalbaar. Plakias is ideaal als uitvalbasis om het zuiden van Kreta te leren kennen.
Méér over Plakias »
 

Preveli

Preveli KretaHet strand van Preveli ligt aan zuidkust van het centrale deel van Kreta. Preveli staat bekend om het prachtige palmenstrand, de rivier die in zee uitmondt en het klooster dat hier aan het einde van de zestiende eeuw werd gesticht. Preveli ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta, het is een geliefd gebied voor fotografen. Vanuit Agia Galini gaan dagelijks boottochtjes naar het palmenstrand van Preveli, maar het is ook per auto bereikbaar.
Méér over Preveli »
 

Spili

Spili KretaSpili is een klein dorpje in het hart van het departement Rethymnon en ligt op de route Rethymnon - Agia Galini. Het opvallendste kenmerk van Spili is het overvloedig stromende water. Vanaf de rotswand stroomt het hele jaar door koel bronwater naar de fontein die 19 afzonderlijke leeuwenkoppen telt. De naam ontleent het dorp aan de vele grotten die in dit gebied voorkomen (spilaion=grot). Door het aanwezige water is de natuur in de omgeving het hele jaar prachtig groen.
Méér over Spili »
 

Triopetra

Triopetra KretaTriopetra is een onbekend paradijsje, dat zich in het gebied tussen Agia Galini en Preveli, aan de zuidkust van het departement Rethymnon op Kreta bevindt. Het ligt niet ver van het Agios Pavlos strand. Verlaten zandstranden, een paar taverna's en appartementen en dat is het. Deze plaats wordt dagelijks bezocht door enkele gelukkige toeristen uit heel Kreta die van deze plek op de hoogte zijn. Dat zijn er gelukkig niet al te veel. De stranden zijn geweldig en behoren tot de beste van Kreta.
Méér over Triopetra »

 

Afstanden in kilometer vanaf de stad Rethymnon (Rethymnon Kreta)

Rethymnon stad tot Heraklion: 82 kilometer (ongeveer 1 uur 15 minuten)
Rethymnon stad tot Chania stad: 60 kilometer (ongeveer 1 uur)
Rethymnon stad tot Agios Nikolaos: 145 kilometer (ongeveer 2 uur)
Rethymnon stad tot Matala: 75 kilometer (ongeveer 1 uur 30 minuten)
Rethymnon stad tot Malia: 115 kilometer (ongeveer 1 uur 30 minuten)
Rethymnon stad tot Knossos: 85 kilometer (ongeveer 1 uur 10 minuten)
Rethymnon stad tot Chersonissos: 105 kilometer (1 uur 30 minuten)
Rethymnon stad tot Agia Galini: 50 kilometer (1 uur)
Rethymnon stad tot de Samaria Kloof-Omalos: 100 kilometer (2 uur 30 minuten)

 

Links, artikelen, filmpjes Rethymnon en Kreta

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Rethymnon Kreta geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Rethymnon Kreta?


Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Rethymnon Kreta

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.9°C
Februari
12.9°C
Maart
14.2°C
April
17.0°C
Mei
20.9°C
Juni
25.4°C
Juli
27.8°C
Augustus
27.7°C
September
24.9°C
Oktober
21.0°C
November
17.5°C
December
14.5°C


Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Rethymnon Kreta

vrijdag
Weer en klimaat
36°C

zaterdag
Weer en klimaat
30°C

zondag
Weer en klimaat
30°C

maandag
Weer en klimaat
32°C

dinsdag
Weer en klimaat
31°C

woensdag
Weer en klimaat
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024