Plaka (Lassithi Kreta)

Plaka. Plaka is een vissersdorpje aan de noordkust van Kreta, vlakbij de badplaats Elounda. Het dorp in het departement Lassithi, ligt precies tegenover het eilandje Spinalonga, vijf kilometer ten noorden van Elounda en vijftien kilometer van Agios Nikolaos. Plaka is beroemd vanwege de scenes die hier gedraaid zijn voor de film ‘Who pays the ferryman’ maar ook voor de TV-serie ‘To Nisi’.

Plaka is een klein, traditioneel vissersdopje waar tientallen leuke tavernes en vistavernes zijn. Er is een vissershaventje, ook hier vandaan varen er bootjes met toeristen naar Spinalonga. Aan beide kanten van het dorp zijn er zand- en kiezelstranden. Bij Plaka zijn inmiddels meerdere luxe hotels en resorts gebouwd, enerzijds de mooie locatie, anderzijds de historie en Spinalonga, hebben eraan bijgedragen dat Plaka een geliefde badplaats is.

Wanneer je in Plaka op vakantie bent is het aan te raden een auto te huren om de omgeving te verkennen. Er is een hoop te ontdekken. Zo kan je dan o.a. naar Elounda, Ierapeta, Agios Nikolaos, Sissi en Sitia en Vai.

Foto's Plaka - Plaka in beeld

Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Plaka Kreta - Departement Lassithi - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Plaka»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Plaka?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Plaka


Lassithi Kreta vakanties

Miramare Resort & Spa

Bekijken

Miramare Resort & Spa
Lassithi Kreta
Agios Nikolaos
Elpida Village

Bekijken

Elpida Village
Lassithi Kreta
Agios Nikolaos
Cressa Ghitonia Hotel & SPA

Bekijken

Cressa Ghitonia Hotel & SPA
Lassithi Kreta
Sfaka
Selena Village Elounda

Bekijken

Selena Village Elounda
Lassithi Kreta
Elounda
© De Griekse Gids 2000-2019