Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Toplou

Toplou Kreta | Informatie, tips en vakanties

Toplou. Het klooster van Toplou is één van de grootste en belangrijkste kloosters van Kreta. Het ligt 15 kilometer ten oosten van Sitia. Dit klooster wordt ook “Panagia Akrotiriani” (heilige Moeder van de Kaap) genoemd en is als het ware een vesting met maar liefst 10 meter hoge muren. In het klooster is een interessant museum waar mooie iconen uit de periode 15e-17e eeuw tentoongesteld worden. Na de val van Constantinopel kwamen hier gerenommeerde schilders uit het Byzantium.

Het klooster kende grote welvaart in de Byzantijnse periode maar ook tijdens de Venetiaanse tijd. Men beweert dat de naam van het klooster afgeleid is van de woorden ‘To Plousio’ (= Het rijke) omdat Toplou een rijk klooster is, dat veel onroerend goed bezit, maar ook wijngaarden en olijfgaarden. De oppervlakte van het klooster is ongeveer 800 m2 en daarom wordt het ook wel eens ‘Het Grote Klooster’ genoemd. Binnen de muren bevindt zich een gebouw dat uit drie etages bestaat, daarnaast zijn er kleinere lagere gebouwen. Deze gebouwen dienden o.a. als cellen voor de monniken, keukens, magazijnen en voor de opvang van gasten.

In het jaar 1612 is het klooster na een zware aardbeving helemaal vernield maar de Venetianen hebben toen de schade hersteld, het was immers een belangrijke strategische plek om tegen de Ottomanen te vechten.

Bekijk foto's ToplouLinks:
Het onbekende noordosten van Kreta »


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sissi
Sissi
Mirtos
Mirtos
Spinalonga
Spinalonga
Elounda
Elounda

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Toplou?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van ToplouGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020