Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kato Zakros

Kato Zakros Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

ZAKROS.Zakros is een traditioneel dorp op Kreta, dat tussen Sitia (40 kilometer) en Palekastro (20 kilometer) ligt. De inwoners (ongeveer 1000) zijn over het algemeen landbouwers en vissers. Zakros bestaat uit Epano (= Boven) Zakros en Kato (=Beneden) Zakros.

Kato Zakros ligt aan kust op ongeveer 7 kilometer van Epano Zakros. In het omringende gebied zijn er talrijke waterbronnen en archeologische vondsten gedaan. Kato Zakros ligt aan de zuidwest kust van Kreta. Het is een klein vissersdorp met een groot zand-kiezelstrand. Bij het strand zijn meerdere vistaverna's, cafetaria's en andere restaurants. Precies achter het strand van kato Zakros liggen de resten van een Minoïsch paleis. Dit paleis heeft een enorme bloei gekend in de periode 1700 v.Chr tot 1450 v.Chr. Er kwam abrupt een eind aan, nadat een zware aardbeving het gebied had getroffen. De moeite waard is ook een wandeling door de "kloof der doden" ook wel "Dodenvallei" genoemd. De "Dodenvallei" loopt van Epano (boven) Zakros tot aan de zee bij Kato (beneden) Zakros. Aanbevolen voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook ligt de Pelekita grot op 5 kilometer afstand van kato Zakros, met mooie stalagmieten en stalactieten.

Strand Kato Zakros Kreta
Strand Kato Zakros


Epano Zakros (Zakros), dat ongeveer 110 kilometer van Agios Nikolaos ligt, bevindt zich tussen twee heuvels en is helemaal omringd door olijfgaarden. In Epano Zakros zijn waterbronnen die een bezoek meer dan waard zijn.

Wanneer je een auto huurt kan je het eiland aan deze kant goed verkennen. Je kunt dan naar het klooster van Toplou rijden. Naar Sitia, Vai en naar Ierapetra, maar ook wat verder, richting Agios Nikolaos, Elounda en Spinalonga.

Bekijk foto's Kato Zakros


Kato Zakros


Beoordeel Kato Zakros (Lassithi Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Kato Zakros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Het paleis van Zakros

Het paleis van Zakros is qua grootte het vierde grootste onder de Minoïsche paleizen (na Knossos, Festos en Malia). Het bevond zich op een gunstige strategische positie, aan een beschermde baai. Het paleis was het centrum van commerciële uitwisseling met de landen van het Oosten, zoals blijkt uit de opgravingsvondsten (slagtanden van olifanten, aardewerk, koper enz.). Het was tevens een administratief, religieus en commercieel centrum dat door de stad werd omringd. Na de vernietiging werd het niet herbouwd en werd de site alleen gebruikt voor agrarische doeleinden.

Opgravingen paleis Kato Zakros Kreta
Opgravingen paleis Kato Zakros Kreta

Er zijn begraafplaatsen ontdekt in grotten op de hellingen van de "Vallei der Doden", zoals de vallei dat zich uitstrekt van Pano Zakros tot Kato Zakros wordt genoemd. De vondsten van de opgravingen worden tentoongesteld in het Museum van Heraklion, terwijl enkele bewaard worden in de musea van Sitia en Agios Nikolaos.


Lassithi Kreta: Waar ligt Kato Zakros?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Kato Zakros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Kato Zakros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lassithi hoogvlakte vakantie
Lassithi hoogvlakte vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Mirtos vakantie
Mirtos vakantie
Ierapetra vakantie
Ierapetra vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021