Kato Zakros (Kreta)

ZAKROS. Zakros is een traditioneel dorp op Kreta, dat tussen Sitia (40 kilometer) en Palekastro (20 kilometer) ligt. De inwoners (ongeveer 1000) zijn over het algemeen landbouwers en vissers. Zakros bestaat uit Epano (= Boven) Zakros en Kato (=Beneden) Zakros.

Kato Zakros ligt aan kust op ongeveer 7 kilometer van Epano Zakros. In het omringende gebied zijn er talrijke waterbronnen en archeologische vondsten gedaan. Kato Zakros ligt aan de zuidwest kust van Kreta. Het is een klein vissersdorp met een groot zand-kiezelstrand. Bij het strand zijn meerdere vistaverna's, cafetaria's en andere restaurants. Precies achter het strand van kato Zakros liggen de resten van een Minoïsch paleis. Dit paleis heeft een enorme bloei gekend in de periode 1700 v.Chr tot 1450 v.Chr. Er kwam abrupt een eind aan, nadat een zware aardbeving het gebied had getroffen. De moeite waard is ook een wandeling door de "kloof der doden" ook wel "Dodenvallei" genoemd. De "Dodenvallei" loopt van Epano (boven) Zakros tot aan de zee bij Kato (beneden) Zakros. Aanbevolen voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook ligt de Pelekita grot op 5 kilometer afstand van kato Zakros, met mooie stalagmieten en stalactieten.

Epano Zakros (Zakros), dat ongeveer 110 kilometer van Agios Nikolaos ligt, bevindt zich tussen twee heuvels en is helemaal omringd door olijfgaarden. In Epano Zakros zijn waterbronnen die een bezoek meer dan waard zijn.

Wanneer je een auto huurt kan je het eiland aan deze kant goed verkennen. Je kunt dan naar het klooster van Toplou rijden. Naar Sitia, Vai en naar Ierapetra, maar ook wat verder, richting Agios Nikolaos, Elounda en Spinalonga.

Foto's Kato Zakros - Kato Zakros in beeld

Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 75 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 62 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 76 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 43 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 15 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 36 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 35 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 49 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 59 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 37 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 77 - Foto van De Griekse Gids Zakros en Kato Zakros - Kreta - De Griekse Gids 63 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kato Zakros»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Kato Zakros?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Kato Zakros


Lassithi Kreta vakanties

Havania

Bekijken

Havania
Lassithi Kreta
Agios Nikolaos
Spark Hotel Vasia Village

Bekijken

Spark Hotel Vasia Village
Lassithi Kreta
Sissi
TUI BLUE Elounda Village&

Bekijken

TUI BLUE Elounda Village&
Lassithi Kreta
Elounda
Elounda Blu Hotel - adults only

Bekijken

Elounda Blu Hotel - adults only
Lassithi Kreta
Elounda
© De Griekse Gids 2000-2020