Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Spinalonga

Spinalonga Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Spinalonga. Het (schiereiland) Spinalonga op Kreta is te bereiken met excursies vanuit Agios Nikolaos en Elounda. Vanuit Plaka kan je Spinalonga ook zelf bereiken. Toen de Turkse dreiging in de 16e eeuw steeds groter werd, hebben de Venetianen hier een machtige vesting gebouwd. Pas in 1715 namen de Turken deze vesting over en in 1903 moesten zij weer vertrekken. Vanaf die tijd werd het ingericht als leprozenkolonie.

"Spinalonga op Kreta is het indrukwekkende voormalige Lepra eiland."

Pas in 1957 werd de leprozen kolonie opgeheven en vervielen de gebouwen snel, zodat deze plek een melancholische indruk maakt.

Spinalonga
Spinalonga Kreta

Het bezoeken van het eiland Spinalonga, dat voor de kust van Kreta ligt, net ten noorden van Agios Nikolaos, is een indrukwekkende ervaring. Vanaf het toeristenplaatsje Elounda kan je met een bootje naar het voormalige Lepra-eiland varen.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de omgeving van Spinalonga op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Oost Kreta. Deze regio is een prachtige vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta, door middel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken.

Bekijk foto's SpinalongaAls je het eiland met het bootje nadert ziet het er prachtig uit, met het Venetiaanse fort als blikvanger. Maar Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te bezichtigen, waaruit deze indrukwekkende geschiedenis blijkt.

Spinalonga
Spinalonga

Spinalonga werd in 1903 door de regering van Kreta aangewezen als leprakolonie. Wegens angst voor de besmettelijkheid van deze ziekte, verlieten de Turken hals over kop het eiland. De leprakolonie bleef bestaan tot 1957. Het leven op Spinalonga was zwaar voor de mensen die hier moesten (over) leven. Pas in 1950 kwamen de medicijnen tegen lepra ter beschikking van de mensen op Spinalonga en konden zij terug naar de normale maatschappij.

Lees ook: Spinalonga, het lepra-eiland »


Griekse spullen bestellen

Lassithi Kreta: Waar ligt Spinalonga?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Spinalonga


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Spinalonga

Hetty Herder
Alg. indruk: 10 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Spinalonga:

Een zeer indrukwekkende en onvergetelijke ervaring. Mede dank zij het achterligende verhaal van Victor Zorbas. Harm en Hetty Herder.


Marja van der Ende
Alg. indruk: 8 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Spinalonga:
Mijn naam is Marja van der Ende, ik ben de schoondochter van Victor Zorbas, de gids over wie een aantal mensen in de vorige reviews zo lovend hebben geschreven, waarvoor dank.... Op 18 april 2017 is Victor Zorbas helaas overleden. Op zijn website is zijn gedachtegoed en levenswerk over Spinalonga echter nog steeds springlevend: https://www.victorzorbas.com/. Op https://victorzorbas.com/books-dvds/ kunnen zijn boeken en DVD's besteld worden. En op https://www.victorzorbas.com/guestbook/ kunnen mensen die een ervaring met Victor Zorbas op Spinalonga hebben, een bericht achterlaten. Wilt u ook uw ervaring daar delen? Namens Victor's familie: bedankt!


Ben je zelf ooit naar Spinalonga geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mirtos vakantie
Mirtos vakantie
Chrissi eiland vakantie
Chrissi eiland vakantie
Milatos vakantie
Milatos vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Agios Nikolaos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Spinalonga Lassithi Kreta

dinsdag
Weer en klimaat Spinalonga
32°C

woensdag
Weer en klimaat Spinalonga
30°C

donderdag
Weer en klimaat Spinalonga
30°C

vrijdag
Weer en klimaat Spinalonga
30°C

zaterdag
Weer en klimaat Spinalonga
30°C

zondag
Weer en klimaat Spinalonga
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024