Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Spinalonga

Spinalonga Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

SPINALONGA.Het schiereiland Spinalonga op Kreta is te bereiken met excursies vanuit Agios Nikolaos en Elounda. Vanuit Plaka kan je Spinalonga ook zelf bereiken. Toen de Turkse dreiging in de 16e eeuw steeds groter werd, hebben de Venetianen hier een machtige vesting gebouwd. Pas in 1715 namen de Turken deze vesting over en in 1903 moesten zij weer vertrekken. Vanaf die tijd werd het ingericht als leprozenkolonie. Pas in 1957 werd de leprozen kolonie opgeheven en vervielen de gebouwen snel, zodat deze plek een melancholische indruk maakt.

Het bezoeken van het eiland Spinalonga, dat voor de kust van Kreta ligt, net ten noorden van Agios Nikolaos, is een indrukwekkende ervaring. Vanaf het toeristenplaatsje Elounda kan je met een bootje naar het voormalige Lepra-eiland varen. Als je het eiland met het bootje nadert ziet het er prachtig uit, met het Venetiaanse fort als blikvanger. Maar Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te bezichtigen, waaruit deze indrukwekkende geschiedenis blijkt.

Spinalonga werd in 1903 door de regering van Kreta aangewezen als leprakolonie. Wegens angst voor de besmettelijkheid van deze ziekte, verlieten de Turken hals over kop het eiland. De leprakolonie bleef bestaan tot 1957. Het leven op Spinalonga was zwaar voor de mensen die hier moesten (over) leven. Pas in het jaar 1950 kwamen de medicijnen tegen lepra ter beschikking van de mensen op Spinalonga en konden zij terug naar de normale maatschappij.

Lees ook: Spinalonga, het lepra-eiland »
 

Bekijk foto's Spinalonga


Spinalonga


Beoordeel Spinalonga (Lassithi Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Spinalonga? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.6


Lassithi Kreta: Waar ligt Spinalonga?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Spinalonga


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Spinalonga

Marja van der Ende
Alg. indruk: 8 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Spinalonga:
Mijn naam is Marja van der Ende, ik ben de schoondochter van Victor Zorbas, de gids over wie een aantal mensen in de vorige reviews zo lovend hebben geschreven, waarvoor dank.... Op 18 april 2017 is Victor Zorbas helaas overleden. Op zijn website is zijn gedachtegoed en levenswerk over Spinalonga echter nog steeds springlevend: https://www.victorzorbas.com/. Op https://victorzorbas.com/books-dvds/ kunnen zijn boeken en DVD's besteld worden. En op https://www.victorzorbas.com/guestbook/ kunnen mensen die een ervaring met Victor Zorbas op Spinalonga hebben, een bericht achterlaten. Wilt u ook uw ervaring daar delen? Namens Victor's familie: bedankt!


H. Schotsman
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 6 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 9 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Spinalonga:
schitterend eiland met een bijzonder verhaal. Erg leuk en mooi om naar toe te gaan.


Ben je zelf ooit naar Spinalonga geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Elounda vakantie
Elounda vakantie
Vai vakantie
Vai vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Agios Nikolaos vakantie
Mirtos vakantie
Mirtos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021